Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
THERMEX E912 - 12 kW električni kotao za grejanje i uz dodatak PTV rezervoara za pripremu tople vode
84,490 Din (70,408 Din + PDV)
Količina:komad(a)

THERMEX E912 - 12 kW električni kotao za grejanje i uz dodatak PTV rezervoara za pripremu tople vode

84,490 Din (70,408 Din + PDV)
Količina:komad(a)
Električni kotao snage 12 kW za vodeno centralno grejanje a uz dodatak PTV rezervoara i za pripremu tople vode.
Dostupnost: 1 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 24 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S

THERMEX E912 - 12 kW električni kotao

Novi električni kotao u ponudi THERMEX proizvođača, modernog dizajna, sastavljen od proverenih komponenti, za centralno grejanje (radijatorsko, podno ili zidno) i povezivanjem indirektnog rezervoara, za pripremu tople vode.

U radu potpuno tih električni kotao snage 12 kW sa skoro 100% efikasnošću i na upravljačkoj jedinici podesivih šest nivoa snage grejanja. Zahvaljujući podešavanju nivoa snage kotao maksimalne snage 12 kW može raditi i na 2/4/6/8/10 kW. Smanjivanjem nivoa snage kotla se istovremeno smanjuje i količina predate toplote.


THERMEX E9 električni kotao profi dizajna.

 • Male težine i malih dimenzija - sa ugrađenom cirkulacionom pumpom i ekspanzionom posudom u kategoriji kompaktnih električnih kotlova spada među najlakše, a zahvaljujući malim dimenzijama lako i brzo se postavlja.

 • Dvojaka, kombinovana upotreba - zahvaljujući širokom opsegu podešavanja temperature odlazne vode koristi se za radijatorsko, podno ili zidno zagrevanje, a u slučaju dodavanja indirektnog PTV rezervoara preklopnim ventilom se usmerava rad na zagrevanje vode.

 • Upravljanje grejanjem i pripremom tople vode - preko digitalnog interfejsa u tri koraka se može maksimizovati snaga kotla za grejanje ili pripremu tople vode. Uz izabranu snagu kotla može se podesiti i željena temperatura. Tako se u slučaju podnog grejanja temperatura može podesiti na npr. 37°C, dok za toplu vodu podešena temperatura može biti 60°C. Upravljanje kotla je sposobno upravljati radom trokrakog ventila, a preko senzora temperature u PTV rezervoaru upravljati pripremom tople vode. Istovremeno je moguće radom kotla upravljati priključenjem eksternog termostata ili kontrolom preko senzora spoljne temperature.

 • Programabilna i bez sobnog termostata - preko ugrađenog programa za dnevno ili nedeljno podešavanje. U ovom slučaju se zanemaruje merenje sobne temperature.

 • Vrhunska oprema za nisku cenu - sigurnosni ventil 3 bara, sigurnosni prekidač za nizak ili visoki pritisak, sigurnosni termostat za slučaj pregrevanja (100°C), automatsko odzračivanje na kotlu i cirkulacionoj pumpi. Mogućnost aktivacije funkcije zaštite od smrzavanja. 

 • Elektronsko upravljanje, podešavanje snage - omogućava podešavanje snage kotla prema trenutnim potrebama u koracima od 2 kW povećavanjem ili smanjivanjem snage.


Opseg temperatura za grejanje je 30-80°C pri radnom pritisku od 0,5-2,6 bara, dok je opseg temperatura za pripremu tople vode od 30-60°C.

Thermex električni kotao od 12 kW se priključuje na trofazni priključak (monofazni priključak 230 V je moguć samo kod kotlova snage 7 i 10,5 kW), a zahvaljujući širokom opsegu radnog pritiska može se postavljati i u otvorene i u zatvorene sisteme (minimalni radni pritisak za funkcionisanje kotla je 0,5 bara).

Indirektni rezervoar tople vode (rezervoar tople vode sa spiralnim izmenjivačem toplote) obezbeđuje brzo i konstantno snabdevanje toplom vodom. Zahvaljujući automatskom upravljanju kotla rezervoarom PTV i radu preklopnog ventila može se efikasno koristiti i najjednostavniji indirektni rezervoar za pripremu tople vode. Indirektni rezervoar i trokraki ventil, kao i senzor temperature NTC tipa nisu deo standardne opreme električnog kotla ali se mogu dokupiti. Bez obzira na broj tačaka na kojem se zahteva topla voda, u slučaju dobrog dimenzionisanja, obezbeđuje konstantno snabdevanje bez oscilacija u temperaturi.
VAŽNO. U slučaju potrebe moguće je na upravljanju Thermex električnog kotla dati prvenstvo upotrebi tople vode u odnosu na funkciju grejanja.

Ukoliko je potreba za toplom vodom istovremeno sa najviše dva mesta dobru alternativu nude kombi električni kotlovi. Osim funkcije grejanja, ovi električni kotlovi mogu da proizvode toplu vodu u protočnom načinu rada. (Vidi, Termostroj Termo Kombi)
Električni kotao je tih i malih dimenzija, za funkcionisanje ne treba razmena vazduha ni dimnjak pa se iz tog razloga može postaviti bilo gde u stanu ili kući.

Za preuzimanje prospekta, tehničke specifikacije, dijagrama grejanja (na osnovu spoljne temperature) i uputstva za instalaciju i upotrebu kliknite na donje slike.

       Često postavljana pitanja o THERMEX E912 - 12 kW električnom kotlu


   
Električni kotao namenjen za centralno grejanje i može se postaviti u sistem radijatorskog, podnog ili zidnog grejanja. Opseg temperature odlazne vode je 30-80°C, a na upravljačkom panelu se može podesiti u koracima od 1°C.


Uz indirektni PTV rezervoar kotao može da obezbedi toplu vodu u temperaturnom opsegu od 30-60°C. Upravljanje kotla omogućuje podešavanje željene temperature tople vode dok istovremeno na osnovu podešavanja obezbeđuje i grejanje i toplu vodu. Važno je da je u tom slučaju potrebno ugraditi trokraki ventil čiji rad kontroliše upravljački panel kotla. Za obezbeđivanje tople vode je pored ventila pottreban i senzor temperature (NTC). Kotao konstantno prati temperaturu tople vode i po potrebi automatski uključuje grejanje.


THERMEX električni kotao 12 kW je fabrički pripremljen za priključenje trofaznu mrežu. Važno je da se uređaj priključi na električni vod zadovoljavajućeg preseka koji je podržan osiguračem odgovarajuće snage.


Za funkcionisanje električnog kotla od 12 kW je potrebno minimum 3 x 17,4 A snage. Treba obratiti pažnju na ukupnu potrebu za električnom energijom datog objekta. Ukoliko taj uslov nije zadovoljen može doći pri istovremenom uključivanju više uređaja do čestog izbacivanja osigurača.

Maksimalna snaga kotla se može ograničiti u šest koraka. Ti koraci su 2/4/6/8/10/12 kW. Obratite pažnju da u tom slučaju dolazi do smanjenja toplotne energije koja se predaje i ona odstupa od maksimalne.


Električni kotao THERMEX 12 kW je dostupan u moduliranom opsegu snage od 0-12 kW. Kao rezultat toga, zadržavajući svoju efikasnost, reguliše svoju trenutnu snagu u sedam faze (0/2/4/6/8/10/12 kW) u skladu sa potražnjom za toplotom. 
U slučaju priključivanja spoljneg senzora temperature (NTC senzor) kotao može da radi i na osnovu fabrički programiranih krivi grejanja koje uzimaju u obzir izmerene temperature. 


Kapacitet grejanja zavisi od površine objekta, visine prostorija i energetske efikasnost samog objekta.
U slučaju novogradnje to je od 150-200 m2, u slučaju adaptiranog objekta (postavljena izolacija, zamenjena stolarija) to je oko 120 m2, dok je u slučaju objekta sa starom stolarijom ili bez izolacije to od 75-80 m2. Pretpostavka je da je visina prostorija oko 2,6 m.


Funkcionisanje električnog kotla je precizno upravljano i zahvaljujući tome obezbeđuje zadovoljavajuću temperaturu vode za grejanje. Digitalna i modularna kontrola snage grejanja radi u tri (četiri) stepena snage između 0-100%, kada upravljanje uključuje ili isključuje odgovarajući stepen u zavisnosti od potrebe za toplotnom energijom.

Električni kotao radi vrlo tiho i zato se može postaviti u bilo koji deo kuće ili stana. Nema potrebu za dimnjakom ili razmenom vazduha.


U standardnoj opremi kotla je ugrađena moderna ERP Ready cirkulaciona pumpa upravljana frekvencijom, koja radi uz minimalnu potrošnju električne energije.

 


U standardnoj opremi je i ekspanziona posuda (6 litara).


Kotao se može koristiti i uz klasični termostat ili dodavanjem termostatu spoljneg senzora temperature koji reguliše temperaturu odlazne vode na osnovu izmerene spoljne temperature. Može se upravljati radom kotla i na osnovu programa ugrađenog u kotao (dnevno/nedeljno podešavanje) koji zamenjuje sobni termostat i tada ne uzima u obzir temperaturu u prostoriji.


Električni kotao THERMEX E912 - 12 kW od dana kupovine ima 3 godine potpune garancije na kvalitet zavarivanje kotla ili na curenje vode i na ugrađene električne komponente. VAŽNO! Uslov garancije je ugrađivanje magnetnog separatora nečistoće u povratnu granu sistema grejanja.Karakteristike THERMEX E912 - 12 kW električnog kotla:

 • Priključak odlaznog i povratnog voda (3/4")
 • Priključak za dopunu vode sa ventilom sa donje strane
 • Senzor temperature vode u kotlu 
 • Mehanički sigurnosni termostat za zaštitu od pregrevanja (iznad 100°C) 
 • Sigurnosni prekidač za slučaj niskog ili visokog pritiska (ispod 0,5 bara / iznad 2,6 bara), isključuje rad kotla 
 • Senzor pritiska u kotlu (prikaz trenutne vrednosti pritiska na manometru) 
 • Cirkulaciona pumpa upravljana frekvencijom (40-85 W), odloženi start u slučaju prestanka grejanja, sa automatskim odzračivačem
 • Ugrađen sigurnosni ventil zaštite od prepritiska (3 bar)
 • IP40 zaštita od dodira 
 • Izolacija kotla od 12 mm 
 • Automatski ventil za odzračivanje na gornjoj strani
 • Ugrađena ekspanziona posuda (6 litara) 
 • Električni grejači (6 komada 2000 W), mogućnost pojedinačnog uključivanja 
 • Inteligentno upravljanje, sobni termostat, opcija priključivanja trokrakog ventila i spoljneg senzora temperature
 • Regulacija temperature odlazne vode i temperature vode indirektnog PTV rezervoara  
 • Funkcija zaštita od smrzavanja 
 • Ugradnju treba da izvrši stručno lice, ali posle popune kontrolnog lista, kotao se kasnije može koristiti bez dodatnog pregleda
 • Za zaštitu sistema grejanja od smrzavanja proizvođač preporučuje ThermoFluid​ tečnost


Standardna oprema THERMEX 912 - 12 kW električnog kotla:

 • kotao za vodene sisteme grejanja sa digitalnim upravljanjem i električnim grejačima
 • kućište kotla sa potrebnim delovima za montažu na zid
 • ugrađena cirkulaciona pumpa, ekspanziona posuda i sigurnosni uređaji
 • uputstvo
 • 3 godine potpune garancije​


Dostupna oprema:

 • manualni ili digitalni termostat
 • senzor sobne i spoljne temperature (NTC senzor)
 • indirektni PTV rezervoar za pripremu tople vode
 • trokraki ventil

Slični proizvodi

Mikoterm eCompact Plus 12 kW električni kotao za centralno grejanje

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
75,721 Din (63,101 Din + PDV)

Mikoterm eTK 12 kW električni kotao za centralno grejanje

Na stanju, isporuka 2 radna dana
55,450 Din (46,208 Din + PDV)