Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Proizvodi Meni
Vi ste ovde: > Naslovna strana >

VESTI

VESTI

04. 08. 2019. 00:00:00

INTERNET PRODAVNICA GREJANJA NA STRUJU 

Internet prodavnica u kojoj nudimo rešenja za grejanje na struju i proizvodnju tople vode. Električni bojleri za grejanje i/ili pripremu tople vode u domaćinstvu, indirektni rezervoari tople vode, električni konvektori, električno podno grejanje i rešenja za grejanje vanjskih površina. 
Električno grejanje je 100% efikasno jer se električna energija skoro u potpunosti pretvara u toplotnu energiju. Potrošnjom električne energije se može precizno upravljati tako da je u praksi pregrevanje zanemarivo. Električni sistem grejanja je dugotrajan, jer električni kotao mora da radi na nižem toplotnom opterećenju u poređenju sa kotlovima na gas ili čvrsto gorivo. Dugotrajan je jer električni grejni kablovi i grejne prostirke obezbeđuju toplotu bez rotirajućih i pokretnih delova. Brzo i lako se ugrađuje, ne iziskuje dodatne troškove poput izrade plana ugradnje gasne instalacije ili odobrenja za korišćenje dimnjaka. Koristi se kao primarno ili uz neki drugi vid grejanja kao sekundarno grejanje. 

04. 08. 2019. 00:00:00

ELEKTRIČNI KOTAO

Zvaničan naziv bi bio električni kotao, ali se koriste i izrazi kotao na struju, električni zidni kotao. Tipično, kotlovi sa električnim grejnim elementima koji zagrevaju vodu u kotlu automatski se zagrevaju da zadovolje zadatu temperaturu polaznog vode. Upravljanje grejanjem vrši sobni termostat na osnovu podešene sobne temperature kada se kotao automatski uključuje i isključuje. Maksimalna snaga kotla se kontroliše u nekoliko koraka tako da je moguće kotlom veće nazivne snage upravljati pri nižoj snazi.
Na osnovu svog dizajna električni kotlovi se mogu isporučivati kao isključivo za centralno grejanje
 ili za centralno grejanje i kao indirektni rezervoar za proizvodnju tople vode u domaćinstvu . Slično gasnim kotlovima, postoje kombi rešenja koji uz mogućnost električnog grejanja imaju u sebi sistem protočnog bojlera za zagrevanje tople vode (npr. Termostroj Termo Kombi kotlovi)

Drugi pristup podeli je ako kotao raspolaže ugrađenom cirkulacionom pumpom i ekspanzionom posudom ili ako postojeći sistem grejanja već ima zasebnu cirkulacionu pumpu i ekspanzionu posudu, onda nije potrebno uložiti sredstva za dodatnu nabavku istih.

04. 08. 2019. 00:00:00

PODNO GREJANJE ELEKTRIČNIM GREJNIM TEPIHOM

Postavljanje podnog grejanja bez naknadne demontaže već postojeće betonske osnove. Električni grejni tepih, poznat i kao grejna mreža, na mrežu od staklenih vlakana pričvršćeni grejni kabel, debljine do 4 mm i specifične toplotne snage  po kvadratnom metru. 

Razvijen je da bi se olakšalo postavljanje podnog grejanja na površinama gde već postoji betonska ili neka druga podna obloga. Zahvaljujući svojoj konstrukciji može se postaviti bez bušenja ili rušenja postojećih podnih obloga, u nivelirajuću masu ili lepilo za pločice. Električni grejni tepih se postavlja direktno pod podnu oblogu i tako se smanjuje potrebno vreme zagrevanja. Na ovaj način se ekonomično mogu grejati prostorije koje se povremeno koriste. 

Tipično dizajniran za specifičnu toplotnu snagu od 125-150 W/m2, upravlja se termostatom preko senzora temperature poda koji je indirektno povezan sa električnom mrežom. Moguća je upotreba u vlažnim prostorijama kao što su kupatila
.

04. 08. 2019. 00:00:00

PODNO GREJANJE ELEKTRIČNIM GREJNIM KABELOM

Električni grejni kablovi su električni provodnici dizajnirani za gubitak toplote i u zavisnosti od uslova korišćenja proizvedeni različitih snaga. Kabel nazivne snage od 10-18 W/m uglavnom se koristi za unutrašnju upotrebu dok se kablovi veće snage koriste za vanjsku upotrebu i topljenje snega i leda. 
Električni grejni kabel za unutrašnju upotrebu (električni grejač) se postavlja u beton, a razmak između položenih kablovi određuje toplotnu snagu po kvadratnom metru. Na ovaj način je omogućeno postavljanje većeg grejnog kapaciteta (brže vreme odziva, veća temperatura), ili manjeg kapaciteta (stalna, ili niža temperatura). 
Grejni kabel je električni provodnik dizajniran za ravnomerni gubitak toplote na celoj površini, gde se temperatura jezgra kreće od 40-45°C. Vanjski omotač električnog grejnog kabela štiti od mehaničkog oštećenja, dok unutrašnji aluminijumski plašt pokriva celu dužinu grejnog kabela i filtrira elektromagnetno zračenje što znači da tokom upotrebe nema magnetnog zračenja. 
Pored povoljnih troškova instalacije sistema za grejanje, možete računati na 100%-nu efikasnost i udobnost konvencionalnog podnog grejanja osiguravajući ujednačeno snabdevanje toplotom.

04. 08. 2019. 00:00:00

NOVO! PONUDA ELEKTRIČNIH GREJNIH KABLOVA

Obnovljena je ponuda električnih grejnih kablova (specifične snage za unutrašnju upotrebu) od marta meseca 2019. godine. FALCON U-HEAT Cable električni grejni kabel snage od 18 W/m sada u ponudi i snage od 160W i 2600W, sa 10 godina  garancije. MAGNUM Cable grejni kabel snage od 17 W/m sa DOŽIVOTNOM fabričkom garancijom, u snagama od 300W i 3300W je na raspolaganju. 

Električni grejni kablovi za instalaciju kako u novogradnji tako i u adaptiranim objektima, kao primarno grejanje ili kod klasičnih centralnih grejanja kao sekundarno grejanje. Ugrađuju se iznad izolacije u 5-6cm betona na koji dolazi podna obloga. Zahvaljujući termostatima koji imaju podne ili sobne senzore temperature moguće je precizno i ekonomično regulisati upotrebu istih. Prilikom instalacije, povećanjem ili smanjenjem razdaljine petlje grejnog kabela, povećavamo ili smanjujemo snagu grejanja po kvadratnom metru prilagođenu stvarnoj potrebi za toplotom.