Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
Termostroj Termo Blok 28 kW električni kotao za centralno grejanje
211,990 Din (176,658 Din + PDV)
Količina:komad(a)

Termostroj Termo Blok 28 kW električni kotao za centralno grejanje

211,990 Din (176,658 Din + PDV)
Količina:komad(a)
Električni kotao od 28 kW za centralno grejanje ili preko indirektnog PTV rezervoara za proizvodnju tople vode sa skoro 100% efikasnosti. Proizvodnja tople vode za grejanje je dostupna u temperaturnom opsegu  od 20-90°C stepeni.
Termo Block kotao se isporučuje sa fabrički ugrađenom cirkulacionom pumpom, ekspanzionom posudom i za rad potrebnom sigurnosnom opremom.
Proizvođač: Termostroj d.o.o.
Dostupnost: preuzimanje za 12 radnih dana
Očekivana isporuka: 30 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


Termostroj Termo Block 28 kW električni kotao za centralno grejanje

Električni kotao od 28 kW za centralno grejanje ili preko indirektnog PTV rezervoara za proizvodnju tople vode sa skoro 100% efikasnosti (u praksi je to ili grejanje ili priprema tople vode). 

Električni kotao od 28 kW maksimalne snage i skoro 99% efikasnosti se može koristiti i kao zidno, podno ili radijatorsko centralno grejanje. Na upravljačkoj jedinici se maksimalna snaga kotla može ograničavati u tri koraka. Zahvaljujući ovoj mogućnosti kotao može da radi osim na 28 kW i na 22 odnosno 14 kW maksimalne snage (ukoliko se maksimalna snaga ograniči smanjuje se toplotna snaga koju kotao predaje).

Proizvodnja tople vode za grejanje je dostupna u temperaturnom opsegu  od 20-90°C stepeni, dok je to u slučaju podnog grejanja 15-45°C kod maksimalnog pritiska u sistemu od 2,5 bara. Može se instalirati i u otvorene i u zatvorene sisteme grejanja. 
Termo Block kotao se isporučuje sa fabrički ugrađenom cirkulacionom pumpom, ekspanzionom posudom, sigurnosnim ventilom od 2,5 bara, automatskim ozračivačem i ventilom za punjenje ili pražnjenje sistema. Uz doplatu, može se naručiti sa upravljanjem korigovanom krivom grejanja na osnovu spoljne temperature (ukoliko se koristi i za pripremu tople vode potrebna je ugradnja indirektnog PTV rezervoara).
Ako se koristi i za pripremu tople vode onda se temperaturni opseg kreće u granicama od 10-65°C. 

Za eksploataciju električnog kotla od 28 kW je potreban trofazni priključak (400 V). 
Potpuno je tih i malih dimenzija, ne zahteva ventilaciju ni dimnjak, tako da se može postaviti bilo gde u stanu.
 

Za preuzimanje prospekta Termostroj električnih kotlova kliknite na donju sliku.Često postavljana pitanja o TERMOSTROJ Termo Blok 28 kW kotlu

 

              
Predviđen za sisteme grejanja toplom vodom može se povezati u bilo koje radijatorsko ili podno grejanje.
Temperatura protoka vode se može podesiti u širokom opsegu od 20-90°C za radijatorska i od 15-45°C stepeni za podna grejanja u koracima od 1°C. U slučaju potrebe za pripremom tople vode potrebno je nabaviti odgovarajuću upravljačku jedinicu i indirektni PTV rezervoar. 

Termostroj 28 kW električni kotao se isključivo priključuje na trofaznu mrežu.
Važno je da mreža u koju se priključuje raspolaže potrebnim naponom (osigurač) i da je instalacija izvedena kabelom odgovarajućeg kapaciteta.

Za upotrebu električnog kotla je najvažnije pitanje da li električna mreža u koju se priključuje raspolaže odgovarajućom strujom.
Kotlu od 28 kW je potrebno 3 x 40,6 ampera (osigurač od 50 A). Obratite pažnju na potrebe svih ostalih električnih potrošača u kući. U slučaju preopterećenja može se desiti da pri uključenju kotla dođe do izbacivanja osigurača.
 

Električni kotao od 28 kW ima vrlo visoku radnu efikasnost. Preuzeta električna energija se u sistemu skoro potpuno pretvara u toplotnu u funkciji grejanja i pripreme tople vode.  

Maksimalna snaga kotla se može manualno ograničiti, na upravljačkoj jedinici, u tri koraka.
Podešavanje se može uraditi u koracima od 14/22/28 kW. Molimo Vas da uzmete u obzir da se preuzeta i predata snaga pri smanjenju razlikuje od maksimalne snage kotla.

Efikasnost grejanja zavisi od izolacije objekta, od površine objekta, visine prostorija i od kvaliteta stolarije.
Može se grejati novogradnja do 440 - 445 m2, adaptiran objekat (izolacije fasade, zamenjena stolarija) do 280 m2objekat sa starom stolarijom i bez izolacije fasade do 180 m.

Eksploatacija električnih kotlova je precizno upravljana i zahvaljujući tome je ekološki čista. Pruža maksimalne performanse u svojim okvirima snage. Zahvaljujući zanemarivom pregrevanju obezbeđuje zahtevanu temperaturu vode. Modularna regulacija snage je od 0-99% tako da se grejanje uključuje kada nastane potreba za toplom vodom u protivnom se isključuje. Zahvaljujući inteligentnom upravljanju kotao radi maksimalnom snagom samo u slučaju kada mu je upućen zahtev za većom količinom tople vode.

Uz zanemarljivu bučnost, praktično je nečujan, može se postaviti bilo gde u stanu. Ne zahteva ventilaciju ni dimnjak.

      

U standardnoj opremi električnog kotla nalazi se ERP Ready, upravljana frekvencijom, savremena cirkulaciona pumpa koja koristi malo električne energije i ekspanziona posuda od 12 litara.

Iako je električni kotao moguće eksploatisati sa unapred postavljenom temperaturom protoka vode, za udobnu i ekonomičnu upotrebu je preporučljivo korišćenje sobnog termostata koji sistemom upravlja izmerenom sobnom temperaturom.

Termostroj Termo Blok kotao ima 10 godina garancije na kvalitet varenja i curenje vode, 3 godine garancije na ugrađene električne komponente i cirkulacione pumpe od dana kupovine. 

VAŽNO! Garancija je uslovljena ugradnjom magnetnog separatora nečistoće u povratnu granu.

Za preuzimanje tehničke specifikacije Termostroj Termo Blok 28 kW električnog kotla kliknite na donju sliku.

Za eksploataciju Termo Blok električnog kotla se preporučuje upotreba sobnog termostata. Za ugradnju je potrebno stručno lice, ali posle popunjavanja kontrolne kartice nije potrebno prisustvo tehničkog lica. 
Proizvođač preporučuje korišćenje ThermoFluid​ tečnosti protiv smrzavanja. 

Digitalna i modularna regulacija snage grejanja od 0-100% prema kojoj se broj i snaga grejnih grupa i/ili grejnih elemenata uključuje ili isključuje automatski prema trenutnoj potrebi za toplotom. Zahvaljujući PID inteligentnom upravljanju električni kotao samo onda radi punim kapacitetom kada dobije zahtev za više grejanja ili toplijom vodom.

 

Za preuzimanje uputstva za instalaciju i upotrebu te tehničku specifikaciju kliknite na donje slike.Komplet Termostroj Termo Block 28 kW kotla se sastoji od:

  • kotao (zapremine 12 litara) sa digitalnim upravljanjem, električnim grejačima i sigurnosnom opremom
  • ugrađena cirkulaciona pumpa, ekspanziona posuda (12 litara/0,8 bara)
  • uputstvo za upotrebu
  • 10 godina garancije na kvalitet varenja kotla i curenje vode, 3 godine garancije na ostale delove kotla

Dostupno za nabavku:

  • upravljačka jedinica sa kompenzacijom spoljnom temperaturom i senzor spoljne temperature
  • upravljačka jedinica sa kompenzacijom spoljnom temperaturom, upravljanjem pripreme tople vode, senzorom spoljne temperature i senzorom temperature vode u PTV rezervoaru
  • Sobni termostat (na raspolaganju je i WIFI varijanta)

Specifikacija:

Cirkulaciona pumpa i ekspanziona posuda u standardnoj opremi da
Tip mrežnog priključka 400 V (trofazni)
Namena centralno grejanje
Tip sistema grejanja otvoreni i zatvoreni sistem grejanja
Zaštita kotla od smrzavanja da
Tip upravljačkog panela elektronsko digitalno
Proizvođač Termostroj d.o.o.
Potrebna struja 3x40,58 ampera
Snaga 28 kW
Odlazni/Povratni priključak 1 R
Težina 53 kg
Grejači 3x2,66+3x2+3x2,66+3x2 kW
Širina 474 mm
Visina 930 mm
Maksimalna radna temperatura 90 °C
Zapremina 12 lit.
Dubina 290 mm
Maksimalni radni pritisak 3 bara
Trajanje garancije 10 godina na kotao i 3 godine potpune

Slični proizvodi

Termostroj Termo Extra 36 kW električni kotao za grejanje

preuzimanje za 12 radnih dana
217,990 Din (181,658 Din + PDV)

Termostroj Termo Extra 36 kW električni kotao za grejanje i pripremu tople vode

preuzimanje za 12 radnih dana
228,890 Din (190,742 Din + PDV)

Termostroj Termo Blok 32 kW električni kotao za centralno grejanje

preuzimanje za 12 radnih dana
229,990 Din (191,658 Din + PDV)