Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
MAGNUM Outdoor Mat grejna mrežica za spoljnu upotrebu 2400 W = 8 m2 (300 W/m2)
51,200 Din (42,667 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Outdoor Mat grejna mrežica za spoljnu upotrebu 2400 W = 8 m2 (300 W/m2)

51,200 Din (42,667 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Outdoor Mat grejna mrežica 2400 W = 8 m2 (300 W/m2) sa električnim grejnim kabelom fiksiranih petlji, dizajniran za zagrevanje površina na otvorenom, topljenje snega i leda. Zahvaljujući toplotnoj snazi od 300 W/mpostiže se brzo i efikasno zagrevanje. 


 

Dostupnost: 1 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 25 Jun 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


MAGNUM Outdoor Mat električna grejna mrežica 2400 W = 8
m2  (300 W/m2)

MAGNUM Outdoor Mat grejna mrežica za spoljne površine sa grejnim kabelom snage 30 W/m koji je fabrički fiksiran sa određenim razmakom čime je postavljanje brže i jednostavnije. Svojim karakteristikama odavanja toplote od 300 W/m2 namenjena je za postavljanje pod betonske kocke, betonske površine ali zahvaljujući teflonskom zaštitnom sloju izuzetno je otporna na visoke temperature te se može postaviti i pod vreli asfalt.

U zimskom periodu se koristi za topljenje snega i leda sa trotoara, utovarno-istovarnih rampi, raznih ulaza za vozila ili parkirališta. Pošto je grejni kabel obložen zaštitnim slojem, MAGNUM Outdoor grejna mrežica za spoljne površine može izdržati temperature do 240°C stepeni (temperatura asfalta pri postavljanju je +/- 180°C).
Kod postavljanja u asfalt, grejna mrežica se pre navlačenja poslednjeg sloja od 3-5 cm pričvršćuje na podlogu metalnim trakama.
Ukoliko se postavlja pod betonske kocke grejna mrežica se stavlja u pesak ili sitno kamenje a ako je podloga betonskih kocki beton metalnim trakama se privezuje za isti. 
Grejna mrežica ne zahteva održavanje a ako se koristi uz digitalni termostat izuzetno je energetski efikasna i ekonomična.

Slojevi za postavljanje MAGNUM Outdoor MAT grejni mrežice pod pločice (kliknite na sliku za povećanje)

Slojevi za postavljanje MAGNUM Outdoor MAT grejni mrežice pod beton (kliknite na sliku za povećanje)

Važno je kod planiranja znati da se kabel ne sme seći i pri postavljanju ukrštati, ali se može savijati tako da je postavljanje jednostavno. U ovakvoj konfiguraciji, širina grejne mrežice je 50 cm, a dužina, pri snazi od 2400 W je 16 metara. 

Grejni kabel MAGNUM Outdoor Mat grejne mrežice se nalazi u specijalnom kućištu gde je spolja PVC sloj koji štiti od mehaničkih i hemijskih uticaja dok je unutra PTFE teflon sloj koji štiti kabel od visokih temperatura do 240°C stepeni. Unutrašnji aluminijumski sloj filtrira elektromagnetna zračenja i na taj način pruža zaštitu. Grejni kabel zbog toga ne ometa mobilne telefone, električna garažna vrata ili druge električne uređaje.

MAGNUM Outdoor Mat grejna mrežica za spoljne površine pruža potpuni komfor tek uz korišćenje dva spoljna senzora (za merenje spoljne temperature i vlage vidi ETOG-56), dalje, uz upravljački ormar po želji korisnika ili postavljanjem spoljnog termostata (vidi ETO2-4450 ili ETR-2). U praksi, ukoliko nije zahtev automatsko upravljanje može se i manualno uključivati i isključivati sistem.

Povezivanje kabela za napajanje i grejanje je napravljeno u okviru samog grejnog kabela električnim zavarivanjem. Tačka zavarivanja se nalazi na kraju kabela i obeležena je crvenom i plavom bojom.


Često postavljana pitanja o MAGNUM Outdoor Mat električnoj grejnoj mrežici (2400 W = 8 m2

   

Grejna mrežica je namenjena za topljenje snega i leda na otvorenim površinama te za podno grejanje objekata koji imaju visoke zahteve za toplotom. Zahvaljujući tome da je kabel na mrežicu pričvršćen i da su unapred formirane kablovske petlje, postavljanje je brže i jednostavnije.

Predaju toplote grejne mrežice omogućuje grejni kabel preseka 7 mm, električni provodnik predviđen sa gubitkom toplote. Postavlja se na dubinu od najviše 9-10 cm da brzina zagrevanja bude zadovoljavajuća, odnosno da se toplotna energija što bolje iskoristi. Povezivanje kabela za napajanje i grejanje je fabrički urađeno električnim zavarivanjem i nevidljivo je. Automatsko upravljanje se odvija termostatom koji na osnovu izmerenih vrednosti  temperature i vlažnosti određuje način rada grejne mrežice (u ovom slučaju se na termostat povezuju senzori temperature i vlage). Grejna mrežica je povezana sa termostatom preko kojeg je priključen u električnu mrežu.
Termostatom ETR-2 se može upravljati sistemom ukupne snage od 3600 W, a preko toga je potrebno ugraditi dodatni relej za upravljanje. Spoljni termostat ETO2-4550 ima kapacitet upravljanja od 11000 W/11 kW.
 

Potrošnja energije MAGNUM Outdoor Mat električne grejne mrežice je 300 W na sat po kvadratnom metru. Na taj način se grejna mrežica ukupne snage 2400 W može priključiti na monofaznu mrežu (230 Volt / 50 Hz), bez bilo kakvih prilagođavanja.

Za nesmetani rad grejne mrežice dužine 16 m, širine 0,5 m i snage 2400 W koji pri neprekidnom radu ima potrošnju energije od 2400 Wh ili 2,4 kWh na sat je potrebna struja od 10,4 ampera.
 
MAGNUM električna grejna mrežica je izuzetno energetski efikasna. Preuzeta električna energija se u sistem skoro potpuno pretvara u toplotnu.

Grejna mrežica ukupne snage 2400 W je namenjena za zagrevanje 8 m2 površine na otvorenom.


Eksploatacija električne grejne mrežice je precizno upravljana i zahvaljujući tome je ekološki čista. Zahvaljujući sobnim termostatima i podnim senzorima vrlo se precizno podešavaju i upravljaju. Pri automatskom upravljanju zagrevanja površina na otvorenom bitno je da grejanje radi samo ako senzori identifikuju prisustvo vlage a da se temperatura spustila na nivo da se pojavljuje zaleđivanje. Zahvaljujući tome bez prekomernog zagrevanja se obezbeđuje efikasno topljenje snega i leda.

Potpuno je nečujan način grejanja.

Električni grejni kabel je dvostruko obložen, gde unutrašnja aluminijumska izolacija potpuno neutrališe elektromagnetno zračenje grejnog kabela. Radi se o čistoj energiji, sistem grejanja na ljudski organizam bez štetnih dejstava. Ne ometa funkcionisanje i upravljanje električnih uređaja.
    
Za eksploataciju električnog grejne mrežice je potrebna ugradnja termostata koji opremljen senzorima temperature i vlage. Može se upravljati i manualno pomoću prekidača odgovarajućeg kapaciteta.

Električna grejna mrežica ima 10 godina potpune garancije od dana kupovine.


MAGNUM Hollandia firma specijalizovana za sisteme električnog podnog grejanja kako na zatvorenim prostorima tako i na otvorenima. Više od 25 godina razvijaju i proizvode sisteme električnog podnog grejanja. Pod brendom MAGNUM nudimo širok spektar proizvoda za električno unutrašnje i spoljnje grejanje kao i zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina. Grejni kablovi za unutrašnje i spoljnje grejanje sa doživotnom garancijom, samoregulirajući kablovi, kablovi za zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina, infrapaneli kao i sistemi za odleđivanje oluka. Bliže informacije o MAGNUM proizvodima pogledajte na internet stranici  www.magnumgrejanje.rs . Više informacija možete dobiti i pozivom na 069/1462769 od naših kolega.


Tehnička specifikacija grejne mrežice:

 • Dvožilni kabel sa elektromagnetnom zaštitom
 • Trožilni napojni kabel od 2.5 metra
 • "sakriveni" kontakt između napojnog i grejnog kabela
 • Aluminijumska obloga svom dužinom sa zaštitom od električnog kontakta
 • Grejni kabel od Krom/Nikla
 • PTFE (teflon) izolacija jezgra 
 • otporan na temperature od 240°C stepeni, može se postaviti u vreli asfalt
 • 230 V / 50 Hz
 • 10,4 A i 22 Ohm
 • Presek: 7 mm
 • Proizvodnja i kontrola kvaliteta u skladu sa IEC 800 standardom
 • NEMKO i CE sertifikati
 • 10 godina garancije ukoliko je instalacija urađena po uputstvu za instalaciju

Komplet MAGNUM Outdoor Mat 2400 W (8 m2) grejne mrežice se sastoji od:

 • Grejna mrežica
 • ​Uputstvo za instalaciju

Dostupno za nabavku:

 • Spoljni termostat sa funkcijama za temperaturu i vlagu (ETR-2 ili ETO2-4550)
 • Spoljni senzori za temperaturu i vlagu (ETOG-56)
 • Metalna traka za pričvršćivanje grejne mrežice na beton

VAŽNO!
Preporučljivo je pre postavljanja kabela uraditi proračun gubitaka toplote i načina postavljanja grejne mrežice!
Pre kupovine se konsultujte sa izvođačem radova!

Slični proizvodi

MAGNUM ETN-4 spoljni termostat -20/+70 °C (sa senzorom temperature tla)

Na stanju, isporuka 2 radna dana
14,950 Din (12,458 Din + PDV)

MAGNUM ETR-2 spoljni termostat (16A / 230V) - vlaga i temperatura

Na stanju, isporuka 2 radna dana
25,350 Din (21,125 Din + PDV)

MAGNUM ETO2-4550 spoljni termostat (3x16A / 230V) - vlaga i temperatura

Na stanju, isporuka 2 radna dana
37,000 Din (30,833 Din + PDV)

ETOG-56 senzor temperature i vlažnosti tla

Na stanju, isporuka 2 radna dana
29,000 Din (24,167 Din + PDV)

Slični proizvodi

MAGNUM Outdoor Mat grejna mrežica za spoljnu upotrebu 3000 W = 10 m2 (300 W/m2)

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
63,900 Din (53,250 Din + PDV)

MAGNUM Outdoor Mat grejna mrežica za spoljnu upotrebu 1500 W = 5 m2 (300 W/m2)

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
36,550 Din (30,458 Din + PDV)

MAGNUM Outdoor Mat grejna mrežica za spoljnu upotrebu 600 W = 2 m2 (300 W/m2)

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
19,100 Din (15,917 Din + PDV)