Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
MAGNUM Outdoor Cable grejni kabel 600 W = 20 m (30 W/m) za ugradnju u asfalt
15,300 Din (12,750 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Outdoor Cable grejni kabel 600 W = 20 m (30 W/m) za ugradnju u asfalt

15,300 Din (12,750 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Outdoor Cable grejni kabel 600 W (30 W/m) je električni grejni kabel namenjen grejanju površina na otvorenom ili za topljenje snega i leda. Zahvaljujući visokoj toplotnoj snazi, kabel dizajniran na 30 W/m toplotne snage obezbeđuje brzo i efikasno grejanje. Grejni kabel je obložen iznutra PTFE teflonskim slojem otpornim na visoke temperature a spolja PVC zaštitnim slojem otpornim na hemijska dejstva.


 

Dostupnost: 1 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 30 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


MAGNUM Outdoor Cable električni grejni kabel 600 W  =  20 m (30 W/m)


MAGNUM grejni kabel je električni provodnik dizajniran na određeni gubitak toplote koji se zahvaljujući PTFE zaštitnom sloju može koristiti za grejanje površina na otvorenom. U toku rada kabel emituje toplotnu energiju od 30 W/m što korisniku obezbeđuje zadovoljavajuće zagrevanje.

U zimskom periodu se koristi za topljenje snega i leda sa trotoara, utovarno-istovarnih rampi, raznih ulaza za vozila ili parkirališta. Pošto je obložen zaštitnim slojevima MAGNUM Outdoor 30 W/m grejni kabel može izdržati temperature do 240°C stepeni (temperatura asfalta pri postavljanju je +/- 180°C).
Kod postavljanja u asfalt grejni kabel 30 W/m se pre navlačenja poslednjeg sloja od 3-5 cm pričvršćuje na podlogu metalnim trakama. Ako se postavlja pod beton pričvršćuje se na armaturnu rešetku. Ukoliko se postavlja pod betonske kocke grejni kabel se stavlja u pesak ili sitno kamenje a ako je podloga betonskih kocki beton metalnim trakama se privezuje za isti. Vrlo retko je opravdano grejni kabel ovog kapaciteta postavljati u lepilo za pločice na otvorenom. U tim slučajevima je bolje postaviti električni grejni tepih snage 150 W/mkoji može obezbediti topljenje snega i leda na zadovoljavajući način.

MAGNUM Outdoor grejni kabel slojevi za postavljanje (kliknite na sliku za povećanje)

Grejni kabel ne zahteva održavanje a ako se koristi uz digitalni termostat izuzetno je energetski efikasan i ekonomičan. 

Važno je kod planiranja znati da se kabel ne sme seći i pri postavljanju ukrštati, ali se može savijati tako da je postavljanje jednostavno. Udaljenost kablova i kablovskih petlji određuje toplotnu snagu po kvadratnom metru. Na ovaj način se postiže veći (brža reakcija, veće temperature) ili manji (konstantna ili niža temperatura) kapacitet grejanja. Kod planiranja treba voditi računa da se kablovi ne postavljaju na veće udaljenosti od 17 centimetara jer se onda ne garantuje ravnomerno i kvalitetno grejanje.

MAGNUM Outdoor Cable grejni kabel se nalazi u specijalnom kućištu gde je spolja PVC sloj koji štiti od mehaničkih i hemijskih uticaja dok je unutra PTFE teflon sloj koji štiti kabel od visokih temperatura do 240°C stepeni. Unutrašnji aluminijumski sloj filtrira elektromagnetna zračenja i na taj način pruža zaštitu. Grejni kabel zbog toga ne ometa mobilne telefone, električna garažna vrata ili druge električne uređaje.

Potpuni komfor u upotrebi grejnog kabela MAGNUM Outdoor Cable 30 W/m mogu da omoguće dva senzora (za merenje temperature i vlage) i ako to korisnik želi jedan ormar iz kojeg će se sistemom upravljati. Ukoliko nije potrebno automatski upravljati sistem električnog grejanja se može manualno uključiti ili isključiti.

Povezivanje kabela za napajanje i grejanje je napravljeno u okviru samog grejnog kabela električnim zavarivanjem. Tačka zavarivanja se nalazi na kraju kabela i obeležena je crvenom i plavom bojom.Često postavljana pitanja o MAGNUM Outdoor Cable električnom grejnom kabelu (600 W = 20 m) 

   

Električni grejni kabel je predviđen za grejanje površina na otvorenom, za topljenje snega i leda. Pošto je konstitucija kabela takva da izdržava visoke temperature, kod postavljanja pod asfalt, najčešće se pričvršćuje metalnim trakama za asfalt pre završnog sloja. Pre toga se definiše i razmak između kablovskih petlji.

Grejni kabel je preseka 7 mm, električni provodnik predviđen sa gubitkom toplote. Kod postavljanja treba voditi računa da se postavi 3-5 cm ispod završnog sloja asfalta, najviše 9-10 cm, da bi zagrevanje bilo dovoljno brzo i efikasno. Povezivanje kabela za napajanje i grejanje je fabrički urađeno električnim zavarivanjem i nevidljivo je.  Automatsko upravljanje se odvija digitalnim termostatom koji pomoću priključenih senzora temperature i vlage upravlja sistemom. Grejni kabel je preko termostata priključen na električnu mrežu.
Jednim termostatom se može upravljati sistemom ukupne snage od 3600 W, a preko toga je potrebno ugraditi dodatni relej za upravljanje.
 

Potrošnja energije MAGNUM Outdoor Cable 30 W/m električnog kabela je 30 W na sat po metru. Na taj način se grejni kabel ukupne snage 600 W može priključiti na monofaznu mrežu (230 Volt / 50 Hz), bez bilo kakvih prilagođavanja.

Za nesmetani rad grejnog kabela dužine 20 m i snage 600 W koji pri neprekidnom radu ima potrošnju energije od   600 Wh ili 0,6 kWh na sat je potrebna struja od 2,6 ampera. 
 
MAGNUM električni grejni kabel je izuzetno energetski efikasan. Preuzeta električna energija se u sistem skoro potpuno pretvara u toplotnu.

Ukoliko se grejni kabel ukupne snage od 30 W/m i 600 W postavi na maksimalnu razdaljinu od 17-18 cm dovoljan je za zagrevanje 3,0 - 3,4 m2 površine. 
VAŽNO! Kabel snage 30 W/m je predviđen za emisiju maksimalno 180 W/mtoplotne energije, postavljen na razdaljinu od 16-17 cm, dok u situaciji postavljanja na razdaljinu od 6-7 cm u podno grejanje emituje toplotnu energiju od 420-430 W/m2. Poređenja radi, za grejanje na otvorenom, za topljenje snega i leda računamo sa maksimalnom energijom od 300-320 W/m2.

Gornji podaci su samo informativnog karaktera. Za precizno planiranje i proračun potrebno je izračunati gubitke toplote za konkretan slučaj i na osnovu toga odrediti način postavljanja kabela.

Rado ćemo Vam pomoći u tome ako nam pitanja vezana za to postavite na email info@elektrogrejanje.rs ili nas pozovete na telefon 069/1462769.

Eksploatacija električnih grejnih kablova je precizno upravljana i zahvaljujući tome je ekološki čista. Savremeni termostati su sposobni upravljati sistemom na osnovu izmerene spoljne temperature i vlage. Automatsko upravljanje je bitno jer sistem treba da radi samo ukoliko je prisutna vlaga i istovremeno je temperatura u rasponu koji je određen pri podešavanju termostata. Bez prekomerne potrošnje energije postiže se zadovoljavajuće zagrevanje otvorenih površina tj. topljenje snega i leda.

Potpuno je nečujan sistem grejanja.

Električni grejni kabel je dvostruko obložen gde unutrašnji aluminijumski sloj efikasno štiti od elektromagnetnog zračenja. Radi se o čistoj energiji, sistem grejanja na ljudski organizam bez štetnih dejstava. Ne ometa upravljanje i upotrebu električnih uređaja.
 
Za upravljanje je potreban termostat sa ugrađenim senzorima za temperaturu i vlagu, ali se može i manualno upravljati preko odgovarajućeg prekidača.

Električni grejni kabel ima 10 godina potpune garancije od dana kupovine.


MAGNUM Hollandia firma specijalizovana za sisteme električnog podnog grejanja kako na zatvorenim prostorima tako i na otvorenima. Više od 25 godina razvijaju i proizvode sisteme električnog podnog grejanja. Pod brendom MAGNUM nudimo širok spektar proizvoda za električno unutrašnje i spoljnje grejanje kao i zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina. Grejni kablovi za unutrašnje i spoljnje grejanje sa doživotnom garancijom, samoregulirajući kablovi, kablovi za zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina, infrapaneli kao i sistemi za odleđivanje oluka. Bliže informacije o MAGNUM proizvodima pogledajte na internet stranici  www.magnumgrejanje.rs . Više informacija možete dobiti i pozivom na 069/1462769 od naših kolega.


Tehnička specifikacija grejnog kabela: 

 • Dvožilni kabel sa elektromagnetnom zaštitom
 • Trožilni napojni kabel od 2.5 metra
 • "sakriveni" kontakt između napojnog i grejnog kabela
 • Aluminijumska obloga svom dužinom sa zaštitom od električnog kontakta
 • Grejni kabel od Krom/Nikla
 • IPX7 zaštita od dodira
 • PTFE (teflon) izolacija jezgra 
 • PVC spoljna obloga
 • 30 W/m grejni kapacitet, 230 V
 • Presek: 7 mm
 • Proizvodnja i kontrola kvaliteta u skladu sa IEC 800 standardom
 • VDE i CE sertifikati
 • Garancija 10 godina ukoliko je instalacija urađena po uputstvu za instalaciju

Komplet MAGNUM Outdoor 600 W (30 W/m) grejnog kabela se sastoji od: 

 • Grejni kabel
 • Fleksibilna cev za senzor temperature poda ukoliko se postavlja u unutrašnjosti
 • Uputstvo za instalaciju

Dostupno za nabavku:

 • Termostat za upravljanje na otvorenom
 • Senzori temperature i vlage
 • Metalne trake za povezivanje grejnog kabela na beton

V A Ž N O! 
Preporučljivo je pre postavljanja kabela uraditi proračun gubitaka toplote i načina postavljanja kabela!
Pre kupovine se konsultujte sa izvođačem radova!

Specifikacija:

Dužina grejnog kabela 20 m
Težina grejnog kabela 2,2 kg
Toplotna snaga grejnog kabela 30 W/m
Proizvođač MAGNUM Heating - C&F Technics
Snaga 600kW
Potrebna struja 2,6 ampera
Presek 7 mm
Otpor 88 ohm

Slični proizvodi

MAGNUM Outdoor Cable grejni kabel 1200 W = 40 m (30 W/m) za ugradnju u asfalt

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
24,400 Din (20,333 Din + PDV)

MAGNUM Outdoor Cable grejni kabel 1900 W = 63,4 m (30 W/m) za ugradnju u asfalt

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
33,500 Din (27,917 Din + PDV)

MAGNUM Outdoor Cable grejni kabel 3400 W = 113,4 m (30 W/m) za ugradnju u asfalt

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
58,350 Din (48,625 Din + PDV)