Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
MAGNUM Mat grejna mrežica 3 m2 = 450 W za električno podno grejanje
22,600 Din (18,833 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Mat grejna mrežica 3 m2 = 450 W za električno podno grejanje

22,600 Din (18,833 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Mat električna grejna mrežica (3 m= 450 W) za podno grejanje, postavlja se ispod pločica, betonskih staza ili drugih hladnih podnih obloga. Brzo i efikasno zagrevanje, koristi se kao primarno i sekundarno grejanje.
DOŽIVOTNA garancija na elektromehanički deo grejne mrežice.

Dostupnost: 1 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 23 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


MAGNUM Mat električna grejna mrežica (3 m2 = 450 W)


Ekstra tanak (3,5 mm) sistem električnog podnog grejanja, od grejnog kabela toplotne snage 10 W/m, mrežice od staklenih vlakana koja određuje razmak između kablova kod postavljanja i 2,5 metra napojnog kabela. Mesto spajanja napojnog i grejnog kabela je izuzetno bezbedno, električno zavareno, spolja nevidljivo, označeno crvenom i plavom linijom. Grejna mrežica je 50 cm široka i 6 m dugačka.
Jednostavno se postavlja zahvaljujući mrežici od staklenih vlakana i razmaku kablovskih petlji. Postavlja se direktno na hladnu podnu oblogu (npr. beton) ali i u lepilo za pločice ili u nivelirajuću masu. Mrežica od staklenih vlakana je samolepljiva i elastična.

Sa 1
50 W/m2 emisije toplotne snage obezbeđuje brzo i efikasno zagrevanje. Može se računati na kratko vreme reakcije ako se postavi neposredno ispod podne obloge. Za upotrebu je potreban programabilni digitalni ili manualni termostat koji je opremljen senzorom sobne ili podne temperature. Jednako primenljiv kao primarno i kao sekundarno grejanje.
Raspolaže evropskim VDE sertifikatom. Njegov dizajna odgovara važećem NEN standardu, tako da se može bezbedno postaviti i u vlažnim prostorijama npr. kupatilu. Isporučuje se sa instalacionim uputstvom.

Ukoliko se postavlja u skladu sa instalacionim uputstvom ima DOŽIVOTNU proizvođačku garanciju.

Električno podno grejanje je nevidljivo, nema cevovoda ili grejnih tela. Naknadno se može postaviti i na već postavljenu podnu oblogu bez većih rušenja ili prepravki. Može se kombinovati sa postojećim radijatorskim grejanjem u kuhinjama, trpezarijama ili kupatilima.
Održavanje ne zahteva, a ako se koristi sa za ove namene predviđenim digitalnim termostatom uz zadovoljavajuću izolaciju, sistem je energetski efikasan i ekonomičan. Uz ovaj sistem hladni podovi su prošlost!
Nedvosmislena prednost sistema grejanja električnom grejnom mrežicom u odnosu na vodeno podno grejanje je da za njega nije potrebna tolika debljina podloge pa je iz tog razloga instalacija jednostavnija i jeftinija. Više se ne treba plašiti izliva vode!
MAGNUM digitalni termostat unapred izračunava potrebno vreme za zagrevanje i u te svrhe potrebnu količinu energije. Vrhunska upravljačka jedinica se može koristiti u različitim sistemima grejanja.  

Često postavljana pitanja o MAGNUM Mat električnoj grejnoj mrežici (3 m2 = 450 W) 

   
Specifična toplotna snaga grejne mrežice od 150 W po metru kvadratnom obezbeđuje potrebnu toplotu ako se kao podno grejanje postavlja ispod hladnih podnih obloga ili laminata, odnosno ako se postavlja kao zidno grejanje ispod maltera. Dobro funkcioniše i kao sekundarno grejanje uz postojeći sistem (peć, kamin i sl.) i samostalno kao primarno grejanje.

Pošto je izuzetno tanak, nije potrebno razbijati postojeću podlogu u slučaju postavljanja u kupatilo ili kod adaptacije sistema grejanja. Zahvaljujući debljini od 3,5 mm električna grejna mrežica se postavlja na izolaciju ili na postojeću podlogu (beton). Ugradnja je moguća brzo i bez većih rušenja. Primedba: grejna mrežica se postavlja u lepilo za pločice ili u nivelirajuću masu.
 
Potrošnja energije MAGNUM 3 melektrične grejne mrežice je 150 W po kvadratnom metru na sat. Na taj način se grejna mrežica može priključiti na monofaznu mrežu (230 V/ 50Hz), bez bilo kakvih prilagođavanja.

Za nesmetani rad grejne mrežice veličine 3 mi specifične toplotne snage od 450 W koji pri neprekidnom radu ima potrošnju energije od 450 Wh/ 0,450 kW na sat je potrebna struja od 1,95 ampera.
 
MAGNUM električna grejna mrežica je izuzetno energetski efikasna. Preuzeta električna energija se u sistem skoro potpuno pretvara u toplotnu.

Gubici toplotne energije po kvadratnom metru zavise od veličine objekta i od njegove izolovanosti. Sa tim treba računati pri izboru sistema grejanja. Gubitak toplote ili potreba za toplotom zavise od veličine objekta, prosečne unutrašnje visine, izolacije fasade ili stanja stolarije.

Ukoliko se električnu grejnu mrežicu namerava koristiti kao primarno grejanje, u zavisnosti od stanja izolacije, pretpostavljene gubitke računamo na nivou -15°C.

 • novogradnja 50-60 W/1 m2 
 • adaptiran objekat (izolacije fasade, zamenjena stolarija) 90-110 W/1 m2 
 • objekat sa starom stolarijom i bez izolacije fasade 140-180 W/1 m2

Prethodni podaci se odnose na objekte u kojima je prosek visine prostorija 2,6 - 2,7 metra.
Ukoliko želimo grejnu mrežicu koristiti kao sekundarno grejanje, ove proračune ne treba uzeti u obzir, jer je u toj situaciji bitan osećaj toplote podnog grejanja i zadovoljstvo korisnika.


Eksploatacija električne grejne mrežice je precizno upravljana i zahvaljujući tome je ekološki čista. Zahvaljujući sobnim termostatima i podnim senzorima vrlo se precizno podešavaju i upravljaju. Kada se koristi kao primarno grejanje rukovodi se temperaturom u prostoriji a u slučaju sekundarnog grejanja koristi vrednost temperature poda. Sa ovim mogućnostima pojavljuje se kao najekonomičniji način grejanja. Ukoliko se na ovaj način koristi imamo zanemarljive gubitke energije.

Potpuno je nečujan način grejanja, ne zahteva ventilaciju ni dimnjak.

Električni grejni kabel koji se koristi na grejnoj mrežici je dvostruko obložen, gde unutrašnja aluminijumska izolacija potpuno neutrališe elektromagnetno zračenje grejnog kabela. Radi se o čistoj energiji, sistem grejanja na ljudski organizam bez štetnih dejstava.

Za eksploataciju električne grejne mrežice je potrebna ugradnja sobnog termostata koji mereći temperaturu prostorije uključuje i isključuje sistem grejanja tj. proizvodnju toplote.

Grejna mrežica se postavlja direktno na pod u lepilo za pločice ili nivelirajuću masu. Zahvaljujući tome brzo je zagrevanje i odavanje toplote.

MAGNUM Mat električna grejna mrežica, ukoliko je instalisana i skladu sa uputstvom za instalaciju, ima DOŽIVOTNU garanciju.

Pod brendom MAGNUM nudimo širok spektar proizvoda za električno unutrašnje i spoljnje grejanje kao i zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina. Grejni kablovi za unutrašnje i spoljnje grejanje sa doživotnom garancijom, samoregulirajući kablovi, kablovi za zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina, infrapaneli kao i sistemi za odleđivanje oluka. Bliže informacije o MAGNUM proizvodima pogledajte na internet stranici  www.magnumgrejanje.rs . Više informacija možete dobiti i pozivom na 069/1462769 od naših kolega.

Dokumenti za preuzimanje

Za preuzimanje uputstva za instalaciju grejne mrežice kliknite na donju sliku.


Tehnička specifikacija MAGNUM Mat električne grejne mrežice:

 • Dvožilni kabel sa elektromagnetnom zaštitom, montiran na mrežicu od staklenih vlakana
 • Trožilni napojni kabel od 2.5 metra
 • Aluminijumska obloga svom dužinom sa zaštitom od električnog kontakta
 • Grejni kabel od Krom/Nikla
 • Teflonska izolacija otporna na visoke temperature (PTFE)
 • 10-11 W/m grejni kapacitet (230V)
 • Dizajnom odgovara važećim evropskim standardima, instalacija u vlažnim prostorima (kupatila)
 • Doživotna garancija na elektromehaničke delove grejne mrežice, ukoliko je instalacija izvršena u skladu sa uputstvom

Komplet grejne mrežice se sastoji od:

 • 3 m2 grejne mrežice
 • Fleksibilna cev za senzor temperature poda
 • Uputstvo za instalaciju sa izveštajem sa testova

Dostupno za nabavku:

 • Digitalni ili manualni termostat sa senzorom temperature poda
 • Vatrostalna izolaciona ploča debljine 6 ili 10 mm
 • Oba proizvoda možete pogledati na stranici grejne mrežice na linku "Slični proizvodi"

V A Ž N O!
Kabel

Specifikacija:

Proizvođač C&F Technics
Toplotna snaga 150W/m2
Snaga 450kW
Potrebna struja 1,95 ampera
Dimenzije 3 m2
Širina 0.5 m
Presek 4 mm
Dužina 6 m
Otpor 118 ohm

Slični proizvodi

U-HEAT polistirol izolacione ploče (6 mm), 4,8 m²

Na stanju, isporuka 2 radna dana
14,850 Din (12,375 Din + PDV)

U-HEAT polistirol izolacione ploče (10 mm), 3 m²

nema na zalihama
10,450 Din (8,708 Din + PDV)

MAGNUM X-Treme Control digitalni termostat sa senzorima sobne i podne temperature

Na stanju, isporuka 2 radna dana
14,400 Din (12,000 Din + PDV)

U-HEAT manualni termostat sa senzorima sobne i podne temperature

Na stanju, isporuka 2 radna dana
5,050 Din (4,208 Din + PDV)

Slični proizvodi

U-HEAT električna grejna mrežica 6 m2 = 900 W podno grejanje

Na stanju, isporuka 2 radna dana
22,100 Din (18,417 Din + PDV)

MAGNUM Mat grejna mrežica 3,5 m2 = 525 W za električno podno grejanje

Na stanju, isporuka 2 radna dana
24,500 Din (20,417 Din + PDV)

U-HEAT električna grejna mrežica 7 m2 = 1050 W podno grejanje

Na stanju, isporuka 2 radna dana
24,900 Din (20,750 Din + PDV)