Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
MAGNUM Heatboard Cable grejni kabel za laminatne podove 1200 W = 120 m / 12 m2 (10 W/m)
38,100 Din (31,750 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Heatboard Cable grejni kabel za laminatne podove 1200 W = 120 m / 12 m2 (10 W/m)

38,100 Din (31,750 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Heatboard Cable 1200 W (10 W/m) je električni grejni kabel namenjen za postavljanje u MAGNUM Heatboard sistem električnog podnog grejanja. Sistem podnog grejanja MAGNUM Heatboard sa svojom ukupnom debljinom od 12 ili 31 mm predstavlja jedno od najtanjih rešenja za podno grejanje laminatnih podova bilo primarno ili sekundarno. Potrebne količine izolacionih ploča i aluminijumskih limova od 12 ili 31 mm kod naručivanja treba posebno poručiti.

Dostupnost: 1 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 25 Jun 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


MAGNUM Heatboard Cable grejni kabel za laminat i drvene podne obloge 1200 W  =  120 m (10 W/m) 

MAGNUM Heatboard Cable je električni grejni kabel namenjen za postavljanje u MAGNUM Heatboard sistem električnog podnog grejanja. Sistem podnog grejanja MAGNUM Heatboard sa svojom ukupnom debljinom od 12 ili 31 mm predstavlja jedno od najtanjih rešenja za podno grejanje laminatnih podova bilo primarno ili sekundarno. Potrebne količine izolacionih ploča i aluminijumskih limova od 12 ili 31 mm kod naručivanja treba posebno poručiti.

Tokom rada grejni kabel emituje 10 W/m toplotne energije koja korisniku obezbeđuje željeno zagrevanje. Kabel sa temperaturom jezgra od 40-45°C je izričito namenjen za električno grejanje, posebno za sisteme električnog podnog grejanja.
Proizvođač daje 10 godina garancije na elektromehanički deo grejnog kabela.

Zahvaljujući novom patentiranom proizvodnom procesu, kod MAGNUM Heatboard sistema podnog grejanja se postavljaju aluminijumski limovi sa izolacionim pločama velike gustine i izdržljivosti koji se spajaju sa unapred izrađenim ivicama. Ovakav dizajn garantuje zadovoljavajuću predaju toplotne energije MAGNUM Heatboard podnog grejanja na celoj grejnoj površini, čak ako su u pitanju i neravne površine.
Komplet se sastoji od 11 izolacionih ploča i aluminijumskih limova veličine 788 x 594 mm (korisna površina je 775 x 580 mm).
Instalacija je jednostavna: ivice ploča su tako konstruisane da se povezuju jedna sa drugom i na taj način omogućuju postavljanje bez praznina.
MAGNUM Heatboard Cable električni grejni kabel je preseka 7 mm i tako je odgovarajući za postavljanje u žljebove izolacione ploče. Pošto je rastojanje žljebova 10 cm, tako sa snagom od 10 W/m kabel predaje maksimalno 100 W/m2 toplotne energije. 
MAGNUM Heatboard sistem podnog grejanja je namenjen isključivo za laminat ili drvene podne obloge. VAŽNO: nije dozvoljeno postavljanje u vlažnim prostorijama, u beton ili nivelirajuću masu.

MAGNUM HeatBoard slojevi za postavljanje (kliknite na sliku za povećanje)Električno podno grejanje je nevidljivo, ne zauzima prostor, nema cevi i grejnih tela, moguće ga je kombinovati sa postojećim radijatorskim grejanjem.
Ne zahteva održavanje, a ako ga koristimo sa izolacijom te digitalnim termostatom onda je energetski efikasno i finansijski isplativo. Hladni podovi su prošlost!
Prednost podnog grejanja sa električnim grejnim tepihom u odnosu na vodene sisteme podnog grejanja je da ne zahteva veliku debljinu podne obloge tako da je i samo postavljanje lakše i jeftinije. Nema više straha od curenja vode!

Kod planiranja treba znati da se kabel ne sme seći i pri postavljanju ukrštati, ali se može savijati tako da je postavljanje jednostavno. Udaljenost kablova i kablovskih petlji određuje toplotnu snagu po kvadratnom metru. Na ovaj način se postiže veći (brža reakcija, veće temperature) ili manji (konstantna ili niža temperatura) kapacitet grejanja. Nije obavezno grejni kabel provući kroz svaki žljeb. Količina toplote koju grejni kabel emituje preko aluminijumskog lima ravnomerno zrači čak iako je on postavljen na rastojanju od 20 cm.

NAPOMENA:

Zapisnike koji su sastavni deo uputstva za instalaciju, pažljivo popunite, a potpisom ovlaštenog lica se potvrđuje tačnost izvršenih merenja. Posle raspakivanja i pre betoniranja (u ovom slučaju pre postavljanja podne obloge) obavezno izvršite potrebna merenja.
Tolerancija merenja: moguća su odstupanja od – 5% i +10% u odnosu na naznačene vrednosti, ukoliko je razlika izvan ovih granica obavezno se obratite prodavcu.


Za preuzimanje MAGNUM Heatboard prospekta kliknite na donju sliku.Često postavljana pitanja o MAGNUM Heatboard Cable električnom grejnom kabelu (1200 W = 120 m) 


   
MAGNUM Heatboard električni grejni kabel je izričito namenjen za sistem električnog podnog grejanja laminatnih ili drvenih podova. Postavlja se u izolacione ploče velike gustine i izdržljivosti koje se polažu na beton ili neku drugu podnu oblogu. Ivice izolacionih ploča su konstruisane tako da ih kod postavljanja lako možemo namestiti jednu uz drugu bez praznina. Heatboard Cable grejni kabel se uvlači u žljebove koji se nalaze u konstrukciji izolacione ploče. 
Sistem podnog grejanja grejnim kabelom se može koristiti kao primarno ali i kao sekundarno grejanje uz postojeće radijatorsko grejanja ili drugu peć ili kamin. 

Grejni kabel je preseka 7 mm, električni provodnik predviđen sa gubitkom toplote. Povezivanje kabela za napajanje i grejanje je fabrički urađeno električnim zavarivanjem i nevidljivo je. Upravljanje je  termostatom preko kojeg je grejni kabel priključen u električnu mrežu.
Jednim termostatom se može upravljati sistemom ukupne snage od 3600 W, a preko toga je potrebno ugraditi dodatni relej za upravljanje.
 
Potrošnja energije MAGNUM Heatboard Cable električnog grejnog kabela je 10 W/m. Na taj način se grejni kabel ukupne snage 1200 W može priključiti na monofaznu mrežu (230 Volt / 50 Hz), bez bilo kakvih prilagođavanja.

Za nesmetani rad grejnog kabela dužine 120 m i snage 1200 W koji pri neprekidnom radu ima potrošnju energije od 1200 Wh ili      1,2 kWh na sat je potrebna struja od 5,2 ampera.


MAGNUM električni grejni kabel je izuzetno energetski efikasan. Preuzeta električna energija se u sistem skoro potpuno pretvara u toplotnu.

Ukoliko se grejni kabel ukupne snage od 10 W/m i 1200 W postavi u izolacione ploče na rastojanju od 10 cm dovoljan je za zagrevanje 12 m2 površine.
VAŽNO! U praksi, u zavisnosti od toga na koje rastojanje postavimo kabel snage 10 W/m možemo postići različit nivo zagrevanja. Ispod fiksnih elemenata i nameštaja nij epotrebna upotreba grejnog kabela.
Pre ugradnje grejnog kabela za primarno ili sekundarno grejanje potrebno je izračunati potrebu za toplotnom energijom ako uzmemo u obzir prosečnu visinu prostorija od 2,6-2,7 m:

 • novogradnja 40-70 W/m2
 • adaptiran objekat (izolacije fasade, zamenjena stolarija) 90-110 W/m2
 • objekat sa starom stolarijom i bez izolacije fasade 150-200 W/m2

Gornji proračuni su samo informativni, ali nedvosmisleno pokazuju, da je grejni kabel snage 10 W/m najbolje upotrebiti kod novoizgrađenih objekata ili objekata koji su adaptirani i energetski obnovljeni. Kod starijih objekata ili slabije energetski zaštićenih grejni kabel snage 10 W/m se može koristiti isključivo kao sekundarno grejanje.
Za tačnije planiranje i dimenzionisanje je potrebno preciznije izračunavanje gubitaka toplote. Rado ćemo Vam pomoći u tome ako nam pitanja vezana za to postavite na email info@elektrogrejanje.rs ili nas pozovete na telefon 069/1462769.
VAŽNO! Ukoliko imate potrebu za nabavkom grejnog kabela niže ili više toplotne snage pogledajte našu MAGNUM ponudu kablova na www.magnumgrejanje.rs ili nas pozovite na prethodno istaknut broj telefona.

Eksploatacija električnih grejnih kablova je precizno upravljana i zahvaljujući tome je ekološki čista.
Zahvaljujući sobnim termostatima i podnim senzorima vrlo se precizno podešavaju i upravljaju. Kada se koristi kao primarno grejanje rukovodi se temperaturom u prostoriji a u slučaju sekundarnog grejanja koristi vrednosti temeprature poda. Sa ovim mogućnostima pojavljuje se kao najekonomičniji način grejanja. Ukoliko se na ovaj način koristi imamo zanemarljive gubitke energije.

Potpuno je nečujan način grejanja, ne zahteva ventilaciju ni dimnjak.

Električni grejni kabel je dvostruko obložen, gde unutrašnja aluminijumska izolacija potpuno neutrališe elektromagnetno zračenje grejnog kabela. Radi se o čistoj energiji, sistem grejanja na ljudski organizam bez štetnih dejstava.

Za eksploataciju električnog grejnog kabela je potrebna ugradnja sobnog termostata koji mereći temperaturu prostorije uključuje i isključuje sistem grejanja tj. proizvodnju toplote.

 MAGNUM Heatboard Cable električni grejni kabel, isključivo za unutrašnju upotrebu u MAGNUM Heatboard sistemu podnog grejanja, ukoliko je instalisan u skladu sa uputstvom za instalaciju ima 10 godina proizvođačke garancije

Pod brendom MAGNUM nudimo širok spektar proizvoda za električno unutrašnje i spoljnje grejanje kao i zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina. Grejni kablovi za unutrašnje i spoljnje grejanje sa doživotnom garancijom, samoregulirajući kablovi, kablovi za zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina, infrapaneli kao i sistemi za odleđivanje oluka.
Bliže informacije o MAGNUM proizvodima pogledajte na internet stranici  www.magnumgrejanje.rs . Više informacija možete dobiti i pozivom na 069/1462769 od naših kolega.


Tehnička specifikacija grejnog kabela:

 • Dvožilni kabel sa elektromagnetnom zaštitom
 • Trožilni napojni kabel od 2.5 metra
 • "sakriveni" kontakt između napojnog i grejnog kabela
 • Grejni kabel od Krom/Nikla
 • XLPE izolacija (mrežasti polietilen)
 • PVC spoljna obloga
 • 10 W/m grejni kapacitet, 230 V
 • Presek: 7 mm
 • Proizvodnja i kontrola kvaliteta u skladu sa IEC standardom
 • NEMKO i CE sertifikati
 • 10 godina proizvođačke garancije ukoliko je instalacija izvršena po uputstvu

Komplet MAGNUM Heatboard Cable 1200 W grejnog kabela se sastoji od:

 • Grejni kabel
 • Fleksibilna cev za senzor temperature poda
 • Uputstvo za instalaciju
 • 10 godina garancije >> uslov je instalacija po uputstvu za instalaciju  

Dostupno za narudžbu:

 • Heatboard izolacione ploče debljine 12 ili 31 mm
 • Manualni ili digitalni termostat

Specifikacija:

Dužina grejnog kabela 120 m
Težina grejnog kabela 8,2 kg
Toplotna snaga grejnog kabela 100 W/m
Proizvođač C&F TECHNICS
Snaga 1200kW
Potrebna struja 5,2 ampera
Presek 7 mm
Otpor 44 ohm

Slični proizvodi

Wi-Fi Control digitalni termostat sa senzorom sobne i podne temperature

preuzimanje za 12 radnih dana
11,640 Din (9,700 Din + PDV)

MAGNUM X-Treme Control digitalni termostat sa senzorima sobne i podne temperature

Na stanju, isporuka 2 radna dana
14,400 Din (12,000 Din + PDV)

U-HEAT manualni termostat sa senzorima sobne i podne temperature

preuzimanje za 12 radnih dana
5,050 Din (4,208 Din + PDV)

MAGNUM Heatboard izolaciona ploča 12 mm - 11 kom / 75 x 58 cm (5 m2)

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
22,150 Din (18,458 Din + PDV)

Slični proizvodi

MAGNUM Heatboard Cable grejni kabel za laminatne podove 800 W = 80 m / 8 m2 (10 W/m)

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
26,800 Din (22,333 Din + PDV)

MAGNUM Heatboard izolaciona ploča 12 mm - 11 kom / 75 x 58 cm (5 m2)

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
22,150 Din (18,458 Din + PDV)