Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
MAGNUM Cable unutrašnji grejni kabel 600 W = 20 m (30 W/m)
10,400 Din (8,667 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Cable unutrašnji grejni kabel 600 W = 20 m (30 W/m)

10,400 Din (8,667 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Cable grejni kabel 600 W (30 W/m) je električni grejni kabelnamenjen na osnovu svojih performansi za grejanje visokih prostorija, za podno grejanje u zgradama ali i samih zgradaZahvaljujući snazi od 30 W/m i nivou odavanja toplotne energije brzo i efikasno zagreva datu površinu.


 

Dostupnost: 2 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 23 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


MAGNUM Cable električni unutrašnji grejni kabel 600 W  =  20 m (30 W/m)

MAGNUM električni grejni kabel, namenjen na osnovu svojih performansi za grejanje prostorija veće visine ili se može koristiti kao podno grejanje. Kabel emituje toplotnu energiju od 30 W po kvadratnom metru što obezbeđuje potrebno zagrevanje koje zadovoljava korisnika. U slučaju električnog podnog grejanja koristi se i kao primarno i kao sekundarno grejanje. 
Električno podno grejanje je nevidljivo, nema cevovoda ili grejnih tela, ali kako smo prethodno naveli može se upotrebiti kao sekundarno grejanje uz npr. radijatorsko grejanje ili u kupatilima.
Ne zahteva održavanje, uz digitalni termostat ili postavljenu izolaciju sistem je energetski štedljiv i ekonomičan. Uz njegovu upotrebu hladan pod je prošlost!
Prednost električnog podnog grejanja od podnog grejanja na vodu je u tome da ne treba poseban kotao, nema troškova izgradnje dimnjaka, a i sama ugradnja je brža, jednostavnija i jeftinija. Ne treba se plašiti od izliva vode!

VAŽNO je kod planiranja znati da se kabel ne sme seći i pri postavljanju ukrštati, ali se može savijati tako da je postavljanje jednostavno. Udaljenost kablova i kablovskih petlji određuje toplotnu snagu po kvadratnom metru. Na ovaj način se postiže veći (brža reakcija, veće temperature) ili manji (konstantna ili niža temperatura) kapacitet grejanja. Kod planiranja treba voditi računa da se kablovi ne postavljaju na veće udaljenosti od 17 centimetara jer se onda ne garantuje ravnomerno i kvalitetno grejanje.
MAGNUM Cable grejni kabel je dvostruko obložen, spolja je zaštićen od mehaničkih oštećenja PVC zaštitnim slojem otpornim na hemijska dejstva. Unutra je aluminijumska obloga koja štiti od elektromagnetskih zračenja. To je razlog da kabel nema ometajući uticaj na mobilne telefone, bezbedonosne sisteme, električna garažna vrata itd.
MAGNUM Cable električni grejni kabel se pričvršćuje aluminijumskim trakama za izolacionu foliju, metalnim trakama direktno na postavljeni beton ili se vezuje za armaturu. Grejni kabel je moguće postaviti i u vlažne prostorije kao što je kupatilo. Pod razne podne obloge se može postaviti kao što su: pločice, mermer, parket, brodski pod, laminat ili tepih (termički otpor tepiha ne sme biti veći od 0,25 m2K/W). Iznad grejnog kabela treba da bude barem 5-6 cm betona jer beton dobro emituje toplotu zahvaljujući čemu je podno grejanje ravnomerno.
Ukoliko je podna obloga drvo ili laminat potrebno je instalirati digitalni termostat koji ima mogućnost ograničavanja temperature na 28°C stepeni što znači da se i ovakvim slučajevima može podno grejanje izvesti grejnim kabelom.

Povezivanje kabela za napajanje i grejanja se vrši električnim zavarivanjem. Tačka zavarivanja se nalazi na kraju kabela i obeležena je crvenom i plavom bojom.

Često postavljana pitanja o MAGNUM Cable električnom grejnom kabelu (600 W = 20 m) 


Električni kabel je prvenstveno predviđen za podna grejanja. Pri postavljanju treba računati sa 5-6 cm debljine betona, jer je grejni kabel kao i vodeno podno grejanje tromog odziva. Što je veća debljina betona tim treba računati na sporije zagrevanje. Grejni kabel se ne koristi samo kao primarno već i kao sekundarno grejanje uz neki drugi vid grejanja kao što su radijatori ili razne peći.

Grejni kabel je preseka 7 mm, električni provodnik predviđen sa gubitkom toplote. Kod upotrebe je preporučljiva instalacija izolacije koja onemogućuje gubitak toplote te je iz tog razloga električno podno grejanje ekonomično. Povezivanje kabela za napajanje i grejanje je fabrički urađeno električnim zavarivanjem i nevidljivo je. Upravljanje je  termostatom preko kojeg je grejni kabel priključen u električnu mrežu.
Digitalni termostati za upravljanje grejnim kabelom izračunavaju vreme i energiju potrebnu za zagrevanje. 
Jednim termostatom se može upravljati sistemom ukupne snage od 3600 W, a preko toga je potrebno ugraditi dodatni relej za upravljanje.

Potrošnja energije MAGNUM Cable 30 W/m električnog kabela je 30 W na sat po metru. Na taj način se grejni kabel ukupne snage 2100 W može priključiti na monofaznu mrežu (230 Volt / 50 Hz), bez bilo kakvih prilagođavanja.

Za nesmetani rad grejnog kabela dužine 20 m i snage 600 W koji pri neprekidnom radu ima potrošnju energije od   600 Wh ili 0,6 kWh na sat je potrebna struja od 2,6 ampera.

MAGNUM električni grejni kabel je izuzetno energetski efikasan. Preuzeta električna energija se u sistem skoro potpuno pretvara u toplotnu.

Ukoliko se grejni kabel ukupne snage od 30 W/m i 600 W postavi na maksimalnu razdaljinu od 17-18 cm dovoljan je za zagrevanje 3,3 m2 površine. 
VAŽNO! Kabel snage 30 W/m je predviđen za emisiju maksimalno 180 W/mtoplotne energije, postavljen na razdaljinu od 16-17 cm, dok u situaciji postavljanja na razdaljinu od 6-7 cm u podno grejanje emituje toplotnu energiju od 420-430 W/m2. Poređenja radi, za grejanje na otvorenom, za topljenje snega i leda računamo sa maksimalnom energijom od 300-320 W/m2.

Gornji proračuni su samo informativni. Za tačnije planiranje i dimenzionisanje je potrebno preciznije izračunavanje gubitaka toplote. Rado ćemo Vam pomoći u tome ako nam pitanja vezana za to postavite na email info@elektrogrejanje.rs ili nas pozovete na telefon 069/1462769.

Eksploatacija električnih grejnih kablova je precizno upravljana i zahvaljujući tome je ekološki čista. Savremeni sobni termostati uz pomoć sobne ili podne temperature upravljaju radom kabela. Kao primarni izvor zagrevanja koriste sobnu temperaturu dok kao sekundarni izvor rade na osnovu temperature poda. Zahvaljujući dvojakom načinu upotrebe najekonomičnije je rešenje za grejanje. Bez prekomerne potrošnje energije postiže se zadovoljavajuće zagrevanje životnog prostora.

Potpuno je nečujan, nisu potrebni ni ventilacija ni dimnjak.

Električni grejni kabel je dvostruko obložen gde unutrašnji aluminijumski sloj efikasno štiti od elektromagnetnog zračenja. Radi se o čistoj energiji, sistem grejanja na ljudski organizam bez štetnih dejstava. Ne ometa upravljanje i upotrebu električnih uređaja.
 
Za upravljanje je potrebna ugradnja sobnog termostata koji će na osnovu aktuelne temperature da pokreće ili zaustavlja rad grejnog kabela.

MAGNUM Cable (30 W/m) električni grejni kabel za unutrašnju upotrebu od dana kupovine ima DOŽIVOTNU garanciju. Garancija je važeća ukoliko je proizvod instaliran na način kako je to u uputstvu za instalaciju navedeno kod krajnjeg korisnika i u mestu prve instalacije za unutrašnju upotrebu.

MAGNUM Hollandia firma specijalizovana za sisteme električnog podnog grejanja kako na zatvorenim prostorima tako i na otvorenima. Više od 25 godina razvijaju i proizvode sisteme električnog podnog grejanja. Pod brendom MAGNUM nudimo širok spektar proizvoda za električno unutrašnje i spoljnje grejanje kao i zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina. Grejni kablovi za unutrašnje i spoljnje grejanje sa doživotnom garancijom, samoregulirajući kablovi, kablovi za zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina, infrapaneli kao i sistemi za odleđivanje oluka. Bliže informacije o MAGNUM proizvodima pogledajte na internet stranici  www.magnumgrejanje.rs . Više informacija možete dobiti i pozivom na 069/1462769 od naših kolega.

Dokumenti za preuzimanje


Za preuzimanje uputstva za instalaciju MAGNUM unutrašnjeg grejnog kabela kliknite na donju sliku.


Tehnička specifikacija grejnog kabela:

 • Dvožilni kabel sa elektromagnetnom zaštitom
 • ​Trožilni napojni kabel od 2.5 metra
 • "sakriveni" kontakt između napojnog i grejnog kabela
 • Aluminijumska obloga svom dužinom sa zaštitom od električnog kontakta
 • Grejni kabel od Krom/Nikla
 • XLPE izolacija (mrežasti polietilen)
 • PVC spoljna obloga
 • 30 W/m grejni kapacitet, 230 V
 • Presek: 7 mm
 • Proizvodnja i kontrola kvaliteta u skladu sa IEC standardom
 • NEMKO i CE sertifikati
 • Doživotna garancija ukoliko je instalacija urađena po uputstvu 

Komplet MAGNUM 600 W (30 W/m) grejnog kabela se sastoji od:

 • Grejni kabel
 • Fleksibilna cev za senzor temperature poda ukoliko se postavlja u unutrašnjosti
 • Uputstvo za instalaciju

Dostupno za nabavku:

 • Sobni termostat (isključivo za unutrašnju upotrebu)
 • Metalne trake za povezivanje grejnog kabela na beton

V A Ž N O! 
Preporučljivo je pre postavljanja kabela uraditi proračun gubitaka toplote i načina postavljanja kabela.
Pre kupovine se konsultujte sa izvođačem radova.

Specifikacija:

Dužina grejnog kabela 20 m
Težina grejnog kabela 1,6 kg
Toplotna snaga grejnog kabela 30 W/m
Proizvođač MAGNUM Heating - C&F Technics
Snaga 600kW
Potrebna struja 2,6 ampera
Presek 7 mm
Otpor 88 ohm

Slični proizvodi

Slični proizvodi

MAGNUM Cable unutrašnji grejni kabel 450 W = 15 m (30 W/m)

Na stanju, isporuka 2 radna dana
9,150 Din (7,625 Din + PDV)

MAGNUM Cable unutrašnji grejni kabel 300 W = 10 m (30 W/m)

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
7,900 Din (6,583 Din + PDV)

MAGNUM Cable unutrašnji grejni kabel 750 W = 25 m (30 W/m)

Na stanju, isporuka 2 radna dana
13,300 Din (11,083 Din + PDV)