Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
MAGNUM Cable grejni kabel 800 W = 80 m (10 W/m)
30,300 Din (25,250 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Cable grejni kabel 800 W = 80 m (10 W/m)

30,300 Din (25,250 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Cable grejni kabel 800 W (10 W/m) električni grejni kabel, za postavljanje na betonsku osnovu, za podno grejanje dobro izolovanih objekata. Električni provodnik snage 10 W/m izričito za sisteme električnog podnog grejanja. Odgovarajuće dimenzionisan za potrebe grejanja i zahvaljujući tome brzo i efikasno zagreva kao primarni ili sekundarni izvor toplote. Ima doživotnu garanciju.

Dostupnost: 1 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 30 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


MAGNUM Cable grejni kabel 800 W  =  80 m (10 W/m)


MAGNUM grejni kabel dizajniran za određeni gubitak toplote, postavlja se na betonsku osnovu, za podno grejanje dobro izolovanih objekata. Pri funkcionisanju, gubitak toplote je 10 W po metru što obezbeđuje zadovoljavajuće grejanje. Sa temperaturom jezgra od 40-45°C stepeni je izričito konstruisan za ugradnju u sisteme podnog grejanja.
Na elektromehaničko funkcionisanje proizvođač daje DOŽIVOTNU garanciju.
Električno podno grejanje je nevidljivo, nema cevovoda ili grejnih tela, ali kako smo prethodno naveli može se upotrebiti kao sekundarno grejanje uz npr. radijatorsko grejanje ili u kupatilima. Ne zahteva održavanje, uz digitalni termostat ili postavljenu izolaciju sistem je energetski štedljiv i ekonomičan. Uz njegovu upotrebu hladan pod je prošlost! Prednost električnog podnog grejanja od podnog grejanja na vodu je u tome da ne treba poseban kotao, nema troškova izgradnje dimnjaka, a i sama ugradnja je brža, jednostavnija i jeftinija. Ne treba se plašiti od izliva vode! Važno je kod planiranja znati da se kabel ne sme seći i pri postavljanju ukrštati, ali se može savijati tako da je postavljanje jednostavno. Udaljenost kablova i kablovskih petlji određuje toplotnu snagu po kvadratnom metru. Na ovaj način se postiže veći (brža reakcija, veće temperature) ili manji (konstantna ili niža temperatura) kapacitet grejanja. Kod planiranja treba voditi računa da se kablovi ne postavljaju na veće udaljenosti od 17 centimetara jer se onda ne garantuje ravnomerno i kvalitetno grejanje.
MAGNUM Cable električni grejni kabel se pričvršćuje aluminijumskim trakama za izolacionu foliju, metalnim trakama direktno na postavljeni beton ili se vezuje za armaturu. Grejni kabel je moguće postaviti i u vlažne prostorije kao što je kupatilo. Pod razne podne obloge se može postaviti kao što su: pločice, mermer, parket, brodski pod, laminat ili tepih (termički otpor tepiha ne sme biti veći od 0,25 m2K/W). Iznad grejnog kabela treba da bude barem 5-6 cm betona jer beton dobro emituje toplotu zahvaljujući čemu je podno grejanje ravnomerno.
Ukoliko je podna obloga drvo ili laminat potrebno je instalirati digitalni termostat koji ima mogućnost ograničavanja temperature na 28°C stepeni što znači da se i ovakvim slučajevima može podno grejanje izvesti grejnim kabelom.Često postavljana pitanja o MAGNUM električnom grejnom kabelu (800 W = 80 m) 


Električni kabel je prvenstveno predviđen za podna grejanja. Pri postavljanju treba računati sa 5-6 cm debljine betona, jer je grejni kabel kao i vodeno podno grejanje tromog odziva. Što je veća debljina betona tim treba računati na sporije zagrevanje. Grejni kabel se ne koristi samo kao primarno već i kao sekundarno grejanje uz neki drugi vid grejanja kao što su radijatori ili razne peći.

Grejni kabel je preseka 7 mm, električni provodnik predviđen sa gubitkom toplote. Kod upotrebe je preporučljiva instalacija izolacije koja onemogućuje gubitak toplote te je iz tog razloga električno podno grejanje ekonomično. Povezivanje kabela za napajanje i grejanje je fabrički urađeno električnim zavarivanjem i nevidljivo je. Upravljanje je  termostatom preko kojeg je grejni kabel priključen u električnu mrežu.
Digitalni termostati za upravljanje grejnim kabelom izračunavaju vreme i energiju potrebnu za zagrevanje. 
Jednim termostatom se može upravljati sistemom ukupne snage od 3600 W, a preko toga je potrebno ugraditi dodatni relej za upravljanje.
 
Potrošnja energije MAGNUM električnog kabela je 10 W na sat po metru. Na taj način se grejni kabel ukupne snage 800 W može priključiti na monofaznu mrežu (230 Volt / 50 Hz), bez bilo kakvih prilagođavanja.

Za nesmetani rad grejnog kabela dužine 80 m i snage 800 W koji pri neprekidnom radu ima potrošnju energije od   800 Wh ili 0,8 kWh na sat je potrebna struja od 3,47 ampera.
 
MAGNUM električni grejni kabel je izuzetno energetski efikasan. Preuzeta električna energija se u sistem skoro potpuno pretvara u toplotnu.

Ukoliko se grejni kabel ukupne snage od 10 W/m i 800 W postavi na maksimalnu razdaljinu od 17 cm dovoljan je za zagrevanje 13,6 m2 površine.
VAŽNO! Kabel snage 10 W/m predviđen je za emisiju najmanje 55-60 W/m2 toplotne snage, ako se postavi na razdaljinu od 16-17 cm. Najveću emisiju toplotne snage od 90-95 W/m2 kabel od 10 W/m ima ako se postavi na razdaljinu od 10-11 cm. Naravno moguće je kabel postaviti i na manju razdaljinu i na taj način povećati toplotnu snagu na 100 W/m2, ali ako nam je potrebna veća toplotna snaga ekonomičnije je ugraditi kabel snage 17 W/m. 
Ukoliko se kabel postavi na minimalnih 6-7 centimetara dobija se oko 130-140 W/m2 toplotne snage. 

Pre ugradnje grejnog kabela za primarno ili sekundarno grejanje potrebno je izračunati potrebu za toplotnom energijom ako uzmemo u obzir prosečnu visinu prostorija od 2,6-2,7 m:

 • novogradnja 40-70 W/m2
 • adaptiran objekat (izolacije fasade, zamenjena stolarija) 90-110 W/m2
 • objekat sa starom stolarijom i bez izolacije fasade 150-200 W/m2

Gornji proračuni su samo informativni ali pokazuju da je grejanje pomoću kabela snage 10 W/m dobro koristiti u novoizgrađenim objektima ili objektima koji su na odgovarajući način energetski obnovljeni. Za energetski slabije zaštićene objekte preporučuje se ugradnja grejnog kabela snage 17 W/m.
Za tačnije planiranje i dimenzionisanje je potrebno preciznije izračunavanje gubitaka toplote. Rado ćemo Vam pomoći u tome ako nam pitanja vezana za to postavite na email info@elektrogrejanje.rs ili nas pozovete na telefon 069/1462769.
VAŽNO! Ukoliko imate potrebu za nabavkom grejnog kabela niže ili više toplotne snage pogledajte našu MAGNUM ponudu kablova na www.magnumgrejanje.rs ili nas pozovite na prethodno istaknut broj telefona.

Eksploatacija električnih grejnih kablova je precizno upravljana i zahvaljujući tome je ekološki čista.
Zahvaljujući sobnim termostatima i podnim senzorima vrlo se precizno podešavaju i upravljaju. Kada se koristi kao primarno grejanje rukovodi se temperaturom u prostoriji a u slučaju sekundarnog grejanja koristi vrednosti temperature poda. Sa ovim mogućnostima pojavljuje se kao najekonomičniji način grejanja. Ukoliko se na ovaj način koristi imamo zanemarljive gubitke energije.

Potpuno je nečujan način grejanja, ne zahteva ventilaciju ni dimnjak.

Električni grejni kabel je dvostruko obložen, gde unutrašnja aluminijumska izolacija potpuno neutrališe elektromagnetno zračenje grejnog kabela. Radi se o čistoj energiji, sistem grejanja na ljudski organizam bez štetnih dejstava.

Za eksploataciju električnog grejnog kabela je potrebna ugradnja sobnog termostata koji mereći temperaturu prostorije uključuje i isključuje sistem grejanja tj. proizvodnju toplote.

MAGNUM Cable električni grejni kabel, izričito za unutrašnju upotrebu, ukoliko je instalisan u skladu sa uputstvom za instalaciju ima DOŽIVOTNU garanciju.

Pod brendom MAGNUM nudimo širok spektar proizvoda za električno unutrašnje i spoljnje grejanje kao i zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina. Grejni kablovi za unutrašnje i spoljnje grejanje sa doživotnom garancijom, samoregulirajući kablovi, kablovi za zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina, infrapaneli kao i sistemi za odleđivanje oluka. Bliže informacije o MAGNUM proizvodima pogledajte na internet stranici  www.magnumgrejanje.rs . Više informacija možete dobiti i pozivom na 069/1462769 od naših kolega.

Dokumenti za preuzimanje

Za preuzimanje uputstva za instalaciju MAGNUM unutrašnjeg grejnog kabela kliknite na donju sliku.

Tehnička specifikacija grejnog kabela:

 • Dvožilni kabel sa elektromagnetnom zaštitom
 • ​Trožilni napojni kabel od 2.5 metra
 • "sakriveni" kontakt između napojnog i grejnog kabela
 • Aluminijumska obloga svom dužinom sa zaštitom od električnog kontakta
 • Grejni kabel od Krom/Nikla
 • XLPE izolacija (mrežasti polietilen)
 • PVC spoljna obloga
 • 10 W/m grejni kapacitet, 230 V
 • Presek: 7 mm
 • Proizvodnja i kontrola kvaliteta u skladu sa IEC standardom
 • NEMKO i CE sertifikati
 • Doživotna garancija ukoliko je instalacija urađena po uputstvu

Način proračuna razdaljine:
Za proračun razdaljine postavljanja željenog kabela podelimo kvadraturu koju želimo grejati sa snagom kabela potrebne dužine. Dobijeni rezultat pomnožimo sa 10 (10 W/m kapacitet kabela). Dve cifre posle decimale određuju razdaljinu postavljanja u centrimetrima. 

Primeri:
snaga 500 W za 3 m² = 166 W/m²
(3 m² : 500 W) x 10 W/m = 0,06
Odgovarajuća razdaljina postavljanja 6 cm.
snaga 1000 W za 7 m² = 142 W/m2
(7 m² : 1000 W) x 10 W/m = 0,07
Odgovarajuća razdaljina postavljanja 7 cm

Komplet MAGNUM 800 W grejni kabel se sastoji od:

 • Grejni kabel
 • Fleksibilna cev za senzor temperature poda
 • Uputstvo za instalaciju
 • ​Doživotna garancija >> uslovi su da je instalacija obavljena po uputstvu, registracija krajnjeg korisnika i mesta ugradnje

Dostupno za nabavku:

 • Izolaciona folija
 • Digitalni ili manualni termostat
 • Metalna traka za fiksiranje kabela
 • Sve proizvode možete pogledati na linku "Slični proizvodi"

V A Ž N O! 
Pre postavljanja pod drvene obloge ili tepih obratite se proizvođaču istih!
Grejni kabel se ne može seći ili skraćivati!
Povezivanje na električnu mrežu treba da uradi ovlašteno lice prema važećim propisima!
Grejni kabel ne postavljati ispod fiksnih objekata (nameštaj, tuš kabine, kade i sl.) jer se na taj način ograničava efikasnost grejanja!
Ukoliko ga postavljamo na izolacionu foliju iznad njega je potrebno minimum 5 cm betona!
Da bi se osiguralo dobro grejanje i efikasnost korišćenja energije poželjno je postavljanje izolacije!
Pre postavljanja kao primarno grejanje obavezno je napraviti proračun gubitaka toplote!
Pre kupovine konsultujte se sa izvođačem radova!

Specifikacija:

Dužina grejnog kabela 80 m
Težina grejnog kabela 6,0 kg
Toplotna snaga grejnog kabela 10 W/m
Proizvođač C&F Technics
Snaga 800kW
Potrebna struja 3,47 ampera
Presek 7 mm
Otpor 66 ohm

Slični proizvodi

Slični proizvodi

MAGNUM Cable grejni kabel 1000 W = 100 m (10 W/m)

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
36,150 Din (30,125 Din + PDV)

MAGNUM Cable grejni kabel 600 W = 60 m (10 W/m)

Na stanju, isporuka 2 radna dana
23,750 Din (19,792 Din + PDV)

MAGNUM Cable grejni kabel 500 W = 50 m (10 W/m)

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
20,500 Din (17,083 Din + PDV)