Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
MAGNUM Cable grejni kabel 3600 W = 120 m (30 W/m)
48,800 Din (40,667 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Cable grejni kabel 3600 W = 120 m (30 W/m)

48,800 Din (40,667 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Cable grejni kabel 3600 W (30 W/m) električni grejni kabel koji je na osnovu performansi namenjen za grejanje spoljnih površina, za topljenje snega i leda. Zahvaljujući svojoj snazi od 30 W/m i visokoj sposobnosti emisije toplotne energije brzo i efikasno zagreva predviđenu površinu.


 

Proizvođač: C&F Technics B.V.
Dostupnost: 3 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 23 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


MAGNUM Cable električni grejni kabel 3600 W  =  120 m (30 W/m)


MAGNUM grejni kabel dizajniran za određeni stepen gubitka toplote predviđen za ugradnju pod betonske staze ili druge betonske površine. Grejni kabel emituje toplotnu energiju snage 30 W, koja obezbeđuje potrebno zagrevanje.
U zimskom periodu se koristi za grejanje trotoara, većih spoljnih površina, transportnih rampi, parkirališta ili raznih prilaza za vozila u svrhu topljenja snega i leda.
Pri postavljanju u beton MAGNUM 30 W/m grejni kabel se pričvršćuje na armaturu. Ukoliko se postavlja pod betonske staze kabel se polaže u pesak ili sitno kamenje, a ako je podloga betonska pričvršćuje se metalnim trakama. 
Kabel ovih performansi se u retkim slučajevima preporučuje za postavljanje pod pločice na spoljnim površinama. Za te namene je dovoljan grejni kabel kapaciteta 150 W/m2 koji će ispuniti zahteve topljenja snega i leda.
Grejni kabel ne zahteva održavanja a ako se upravlja digitalnim termostatom onda je izuzetno ekonomičan i energetski štedljiv.

Važno je kod planiranja znati da se kabel ne sme seći i pri postavljanju ukrštati, ali se može savijati tako da je postavljanje jednostavno. Udaljenost kablova i kablovskih petlji određuje toplotnu snagu po kvadratnom metru. Na ovaj način se postiže veći (brža reakcija, veće temperature) ili manji (konstantna ili niža temperatura) kapacitet grejanja. Kod planiranja treba voditi računa da se kablovi ne postavljaju na veće udaljenosti od 17-18 centimetara jer se onda ne garantuje ravnomerno i kvalitetno grejanje.
MAGNUM Cable grejni kabel je dvostruko obložen, spolja je zaštićen od mehaničkih oštećenja PVC zaštitnim slojem otpornim na hemijska dejstva. Unutra je aluminijumska obloga koja štiti od elektromagnetskih zračenja. To je razlog da kabel nema ometajući uticaj na mobilne telefone, bezbedonosne sisteme, električna garažna vrata itd.

Potpuni komfor MAGNUM Cable 30 W/m grejni kabel pruža uz dva senzora (merenje spoljne temperature i senzora vlage) i po potrebi korisnika jednim ormarom za upravljanje. Ukoliko automatsko upravljanje nije izričit zahtev može se upravljati manualnim uključivanjem i isključivanjem sistema.

Povezivanje kabela za napajanje i grejanja se vrši električnim zavarivanjem. Tačka zavarivanja se nalazi na kraju kabela i obeležena je crvenom i plavom bojom.


Često postavljana pitanja o MAGNUM električnom grejnom kabelu (3600 W = 120 m) 


Električni grejni kabel namenjen za topljenje snega i leda na otvorenim površinama ili za podno grejanje objekata kojima je specifično visok toplotni učinak. Na otvorenom se najčešće fiksira na armaturu, ali i mnogim slučajevima se koriste i metalne trake i na taj način se određuje razmak između kablovskih petlji

Grejni kabel je preseka 7 mm, električni provodnik predviđen sa gubitkom toplote. Kod upotrebe je preporučljiva instalacija izolacije koja onemogućuje gubitak toplote te je iz tog razloga električno podno grejanje ekonomično. Povezivanje kabela za napajanje i grejanje je fabrički urađeno električnim zavarivanjem i nevidljivo je. Upravljanje je  termostatom preko kojeg je grejni kabel priključen u električnu mrežu.
Digitalni termostati za upravljanje grejnim kabelom izračunavaju vreme i energiju potrebnu za zagrevanje. 
Jednim termostatom se može upravljati sistemom ukupne snage od 3600 W, a preko toga je potrebno ugraditi dodatni relej za upravljanje.
 
Potrošnja energije MAGNUM električnog kabela je 30 W na sat po metru. Na taj način se grejni kabel ukupne snage 3600 W može priključiti na monofaznu mrežu (230 Volt / 50 Hz), bez bilo kakvih prilagođavanja.

Za nesmetani rad grejnog kabela dužine 120 m i snage 3600 W koji pri neprekidnom radu ima potrošnju energije od   3600 Wh ili 3,6 kWh na sat je potrebna struja od 15,65 ampera.
 
MAGNUM električni grejni kabel je izuzetno energetski efikasan. Preuzeta električna energija se u sistem skoro potpuno pretvara u toplotnu.

Ukoliko se grejni kabel ukupne snage od 30 W/m i 3600 W postavi na maksimalnu razdaljinu od 17 cm dovoljan je za zagrevanje 20,4 m2 površine.
VAŽNO! Kabel snage 30 W/m je predviđen za emisiju maksimalno 180 W/mtoplotne energije, postavljen na razdaljinu od 16-17 cm, dok u situaciji postavljanja na razdaljinu od 6-7 cm u podno grejanje emituje toplotnu energiju od 420-430 W/m2. Poređenja radi, za grejanje na otvorenom, za topljenje snega i leda računamo sa maksimalnom energijom od 300-320 W/m2.

Gornji podaci su samo informativnog karaktera. Za precizno planiranje i proračun potrebno je izračunati gubitke toplote za konkretan slučaj i na osnovu toga odrediti način postavljanja kabela.
Rado ćemo Vam pomoći u tome ako nam pitanja vezana za to postavite na email info@elektrogrejanje.rs ili nas pozovete na telefon 069/1462769.

Eksploatacija električnih grejnih kablova je precizno upravljana i zahvaljujući tome je ekološki čista. Savremeni termostati na osnovu spoljne temperature i vlage znaju da odrede način svog delovanja. Ukoliko se automatski upravlja grejanjem spoljnih površina vrlo je bitno da sistem samo onda radi ako je došlo do pojave smrzavanja datih površina. Zahvaljujući tome bez prekomerne upotrebe energije obezbeđuje se zadovoljavajuće topljenje snega i leda.

Potpuno je nečujan način grejanja.

Električni grejni kabel je dvostruko obložen, gde unutrašnja aluminijumska izolacija potpuno neutrališe elektromagnetno zračenje grejnog kabela. Radi se o čistoj energiji, sistem grejanja na ljudski organizam bez štetnih dejstava. Ne ometa upotrebu električnih uređaja (npr. upravljanje otvaranjem garažnih vrata).
 
Električni grejni kabel se može upravljati termostatom koji je opremljen senzorima temperature i vlage, ali i manualno uključivanjem i isključivanjem preko odgovarajućeg prekidača.

Električni grejni kabel ima 10 godina potpune garancije od dana kupovine.

MAGNUM Hollandia firma specijalizovana za sisteme električnog podnog grejanja kako na zatvorenim prostorima tako i na otvorenima. Više od 25 godina razvijaju i proizvode sisteme električnog podnog grejanja. Pod brendom MAGNUM nudimo širok spektar proizvoda za električno unutrašnje i spoljnje grejanje kao i zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina. Grejni kablovi za unutrašnje i spoljnje grejanje sa doživotnom garancijom, samoregulirajući kablovi, kablovi za zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina, infrapaneli kao i sistemi za odleđivanje oluka. Bliže informacije o MAGNUM proizvodima pogledajte na internet stranici  www.magnumgrejanje.rs . Više informacija možete dobiti i pozivom na 069/1462769 od naših kolega.

 

Tehnička specifikacija grejnog kabela: 

 • Dvožilni kabel sa elektromagnetnom zaštitom
 • ​Trožilni napojni kabel od 2.5 metra
 • "sakriveni" kontakt između napojnog i grejnog kabela
 • Aluminijumska obloga svom dužinom sa zaštitom od električnog kontakta
 • Grejni kabel od Krom/Nikla
 • XLPE izolacija (mrežasti polietilen)
 • PVC spoljna obloga
 • 30 W/m grejni kapacitet, 230 V
 • Presek: 7 mm
 • Proizvodnja i kontrola kvaliteta u skladu sa IEC standardom
 • NEMKO i CE sertifikati
 • ​10 godina garancije ukoliko je postavljanje izvršeno po uputstvu za instalaciju

Komplet MAGNUM 3600 W (30 W/m) grejnog kabela se sastoji od:

 • Grejni kabel
 • Fleksibilna cev za senzor temperature poda
 • Uputstvo za instalaciju

Dostupno za nabavku:

 • Sobni termostat (isključivo za unutrašnju upotrebu)
 • Spoljni termostat
 • Senzori vlage i temperature
 • Metalne trake za fiksiranje na beton

V A Ž N O! 
Pre postavljanja kao primarno grejanje obavezno je napraviti proračun gubitaka toplote!
Pre kupovine se posavetujte sa izvođačem radova!

Specifikacija:

Dužina grejnog kabela 120 m
Težina grejnog kabela 8,20 kg
Toplotna snaga grejnog kabela 30 W/m
Proizvođač MAGNUM Heating - C&F Technics
Snaga 3600kW
Potrebna struja 15,65 ampera
Presek 7 mm
Otpor 15 ohm

Slični proizvodi

Slični proizvodi

MAGNUM Cable grejni kabel 3000 W = 100 m (30 W/m)

Na stanju, isporuka 2 radna dana
42,850 Din (35,708 Din + PDV)

MAGNUM Cable grejni kabel 4200 W = 140 m (30 W/m)

Na stanju, isporuka 2 radna dana
62,050 Din (51,708 Din + PDV)

MAGNUM Cable grejni kabel 2400 W = 80 m (30 W/m)

Na stanju, isporuka 2 radna dana
33,950 Din (28,292 Din + PDV)