Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
MAGNUM Cable grejni kabel 2900 W = 170,6 m (17 W/m)
62,100 Din (51,750 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Cable grejni kabel 2900 W = 170,6 m (17 W/m)

62,100 Din (51,750 Din + PDV)
Količina:komad(a)

MAGNUM Cable 2900 W grejni kabel kao električno grejanje namenjen za postavljanje podnog grejanja pod tople ili hladne podne obloge. Specifične toplotne snage od 17 W/m izričito za sisteme električnog podnog grejanja. Precizno dimenzionisan za grejne potrebe objekta, velikom toplotnom snagom brzo i efikasno zagreva, upotrebljiv kao primarni ili sekundarni izvor toplote.

Dostupnost: 2 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 23 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


MAGNUM Cable grejni kabel 2900 W  = 170,6 m (17 W/m) 

MAGNUM Cable grejni kabel specijalno dizajniran za određeni gubitak toplote postavlja se na betonsku osnovu. Tokom rada kabel sa specifičnim otporom gubi 17 W toplotne energije po metru, te na taj način obezbeđuje korisniku grejanje. Sa temperaturom jezgra od 40-45°C stepeni kabel je podesan za električno grejanje, naročito za upotrebu kod podnog grejanja.
Električno podno grejanje je nevidljivo, nema cevovoda ili grejnih tela. Može se primeniti kao primarno ili sekundarno grejanje uz postojeći sistem grejanja (npr. u kupatilu). Ne zahteva održavanje, uz digitalni termostat ili postavljenu izolaciju sistem je energetski štedljiv i ekonomičan. Uz njegovu upotrebu hladan pod je prošlost!
Prednost električnog podnog grejanja od podnog grejanja na vodu je u tome da ne treba poseban kotao, nema troškova izgradnje dimnjaka, a i sama ugradnja je brža, jednostavnija i jeftinija. Ne treba se plašiti od izliva vode!
Važno je kod planiranja znati da se kabel ne sme seći i pri postavljanju ukrštati, ali se može savijati tako da je postavljanje jednostavno. Udaljenost kablova i kablovskih petlji određuje toplotnu snagu po kvadratnom metru. Na ovaj način se postiže veći (brža reakcija, veće temperature) ili manji (konstantna ili niža temperatura) kapacitet grejanja. Kod planiranja treba voditi računa da se kablovi ne postavljaju na veće udaljenosti od 17 centimetara jer se onda ne garantuje ravnomerno i kvalitetno grejanje.
MAGNUM Cable električni grejni kabel se pričvršćuje aluminijumskim trakama za izolacionu foliju, metalnim trakama direktno na postavljeni beton ili se vezuje za armaturu. Grejni kabel je moguće postaviti i u vlažne prostorije kao što je kupatilo. Pod razne podne obloge se može postaviti kao što su: pločice, mermer, parket, brodski pod, laminat ili tepih (termički otpor tepiha ne sme biti veći od 0,25 m2K/W). Iznad grejnog kabela treba da bude barem 5-6 cm betona jer beton dobro emituje toplotu zahvaljujući čemu je podno grejanje ravnomerno.
VAŽNO. Ukoliko je podna obloga drvo ili laminat potrebno je instalirati digitalni termostat koji ima mogućnost ograničavanja temperature na 28°C stepeni što znači da se i ovakvim slučajevima može podno grejanje izvesti grejnim kabelom.

Često postavljana pitanja o MAGNUM električnom grejnom kabelu (2900 W = 170,6 m) 


Električni kabel je prvenstveno predviđen za podna grejanja. Pri postavljanju treba računati sa 5-6 cm debljine betona, jer je grejni kabel kao i vodeno podno grejanje tromog odziva. Što je veća debljina betona tim treba računati na sporije zagrevanje. Grejni kabel se ne koristi samo kao primarno već i kao sekundarno grejanje uz neki drugi vid grejanja kao što su radijatori ili razne peći.

Grejni kabel je preseka 7 mm, električni provodnik predviđen sa gubitkom toplote. Kod upotrebe je preporučljiva instalacija izolacije koja onemogućuje gubitak toplote te je iz tog razloga električno podno grejanje ekonomično. Povezivanje kabela za napajanje i grejanje je fabrički urađeno električnim zavarivanjem i nevidljivo je. Upravljanje je  termostatom preko kojeg je grejni kabel priključen u električnu mrežu.
Digitalni termostati za upravljanje grejnim kabelom izračunavaju vreme i energiju potrebnu za zagrevanje. 
Jednim termostatom se može upravljati sistemom ukupne snage od 3600 W, a preko toga je potrebno ugraditi dodatni relej za upravljanje.
 

Potrošnja energije MAGNUM električnog kabela je 17 W na sat po metru. Na taj način se grejni kabel ukupne snage 2900 W može priključiti na monofaznu mrežu (230 Volt / 50 Hz), bez bilo kakvih prilagođavanja.

Za nesmetani rad grejnog kabela dužine 170,6 m i snage 2900 W koji pri neprekidnom radu ima potrošnju energije od   2900 Wh ili 2,9 kWh na sat je potrebna struja od 12,6 ampera.
 
MAGNUM električni grejni kabel je izuzetno energetski efikasan. Preuzeta električna energija se u sistem skoro potpuno pretvara u toplotnu.

Ukoliko se grejni kabel ukupne snage od 17 W/m i 2900 W postavi na maksimalnu razdaljinu od 17 cm dovoljan je za zagrevanje 29 m2 površine.
VAŽNO! Kabel snage 17 W/m predviđen je za emisiju najmanje 95-100 W/m2 toplotne snage, ako se postavi na razdaljinu od 16-17 cm, ukoliko je ta razdaljina 6-7 cm toplotna snaga iznosi 270 W/m2. Ova veća količina toplotne snage je dovoljna čak i za grejanje nekih spoljnih površina.

Pre ugradnje grejnog kabela za primarno ili sekundarno grejanje potrebno je izračunati potrebu za toplotnom energijom ako uzmemo u obzir prosečnu visinu prostorija od 2,6-2,7 m:

 • novogradnja 40-70 W/m
 • adaptiran objekat (izolacije fasade, zamenjena stolarija) 90-110 W/m2
 • objekat sa starom stolarijom i bez izolacije fasade 150-200 W/m2

Gornji proračuni su samo informativni.
Za tačnije planiranje i dimenzionisanje je potrebno preciznije izračunavanje gubitaka toplote. Rado ćemo Vam pomoći u tome ako nam pitanja vezana za to postavite na email info@elektrogrejanje.rs ili nas pozovete na telefon 069/1462769.


Eksploatacija električnih grejnih kablova je precizno upravljana i zahvaljujući tome je ekološki čista.
Zahvaljujući sobnim termostatima i podnim senzorima vrlo se precizno podešavaju i upravljaju. Kada se koristi kao primarno grejanje rukovodi se temperaturom u prostoriji a u slučaju sekundarnog grejanja koristi vrednosti temeprature poda. Sa ovim mogućnostima pojavljuje se kao najekonomičniji način grejanja. Ukoliko se na ovaj način koristi imamo zanemarljive gubitke energije.


Potpuno je nečujan način grejanja, ne zahteva ventilaciju ni dimnjak.

Električni grejni kabel je dvostruko obložen, gde unutrašnja aluminijumska izolacija potpuno neutrališe elektromagnetno zračenje grejnog kabela. Radi se o čistoj energiji, sistem grejanja na ljudski organizam bez štetnih dejstava.
   
Za eksploataciju električnog grejnog kabela je potrebna ugradnja sobnog termostata koji mereći temperaturu prostorije uključuje i isključuje sistem grejanja. Termostati za podno grejanje su standardno opremljeni senzorima sobne i podne temperature. Kao primarno grejanje upravljaju sobnom temperaturom a kao sekundarno temperaturom poda. 

MAGNUM Cable električni grejni kabel, izričito za unutrašnju upotrebu, ukoliko je instalisan u skladu sa uputstvom za instalaciju ima DOŽIVOTNU garanciju. Garancija važi ukoliko je izvršena registracija krajnjeg korisnika i mesto instalacije.

MAGNUM Hollandia firma specijalizovana za sisteme električnog podnog grejanja kako na zatvorenim prostorima tako i na otvorenima. Više od 25 godina razvijaju i proizvode sisteme električnog podnog grejanja. Pod brendom MAGNUM nudimo širok spektar proizvoda za električno unutrašnje i spoljnje grejanje kao i zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina. Grejni kablovi za unutrašnje i spoljnje grejanje sa doživotnom garancijom, samoregulirajući kablovi, kablovi za zaštitu od smrzavanja cevovoda i slavina, infrapaneli kao i sistemi za odleđivanje oluka. Bliže informacije o MAGNUM proizvodima pogledajte na internet stranici  www.magnumgrejanje.rs . Više informacija možete dobiti i pozivom na 069/1462769 od naših kolega.

Dokumenti za preuzimanje

Za preuzimanje uputstva za instalaciju MAGNUM unutrašnjeg grejnog kabela kliknite na donju sliku.Tehnička specifikacija grejnog kabela:

 • Dvožilni kabel sa elektromagnetnom zaštitom
 • ​Trožilni napojni kabel od 2.5 metra
 • "sakriveni" kontakt između napojnog i grejnog kabela
 • Aluminijumska obloga svom dužinom sa zaštitom od električnog kontakta
 • Grejni kabel od Krom/Nikla
 • XLPE izolacija (mrežasti polietilen)
 • PVC spoljna obloga
 • 17 W/m grejni kapacitet, 230 V
 • Presek: 7 mm
 • Proizvodnja i kontrola kvaliteta u skladu sa IEC standardom
 • NEMKO i CE sertifikati
 • Doživotna garancija ukoliko je instalacija urađena po uputstvu 

Komplet MAGNUM Cable 2900 W grejnog kabela se sastoji od:

 • Grejni kabel
 • Fleksibilna cev za senzor temperature poda
 • ​Uputstvo za instalaciju

Dostupno za nabavku:

 • Izolaciona folija
 • Manualni ili digitalni termostat
 • ​Oba proizvoda možete pogledati na linku "Slični proizvodi"​ 

Način proračuna razdaljine:

Za proračun razdaljine postavljanja željenog kabela podelimo kvadraturu koju želimo grejati sa snagom kabela potrebne dužine. Dobijeni rezultat pomnožimo sa 17 (17 W/m kapacitet kabela). Dve cifre posle decimale određuju razdaljinu postavljanja u centrimetrima.

Primeri:

snaga 500 w za 3 m² = 166 W/m²
(3 m² : 500 W) x 17 W/m = 0,102
Odgovarajuća razdaljina postavljanja 10 cm.
snaga 1000 w za 7 m² = 142 W/m2
(7 m² : 1000 W) x 17 W/m = 0,119
Odgovarajuća razdaljina postavljanja 11-12 cm.

Specifikacija:

Dužina grejnog kabela 170,6 m
Težina grejnog kabela 11,2 kg
Toplotna snaga grejnog kabela 17 W/m
Proizvođač C&F Technics
Snaga 2900kW
Potrebna struja 12,60 ampera
Presek 7 mm
Otpor 18 ohm

Slični proizvodi

Wi-Fi Control digitalni termostat sa senzorom sobne i podne temperature

preuzimanje za 12 radnih dana
11,640 Din (9,700 Din + PDV)

MAGNUM X-Treme Control digitalni termostat sa senzorima sobne i podne temperature

Na stanju, isporuka 2 radna dana
14,400 Din (12,000 Din + PDV)

U-HEAT manualni termostat sa senzorima sobne i podne temperature

Na stanju, isporuka 2 radna dana
5,050 Din (4,208 Din + PDV)

Slični proizvodi

MAGNUM Cable grejni kabel 2600 W = 152,9 m (17 W/m)

Na stanju, isporuka 2 radna dana
56,300 Din (46,917 Din + PDV)

MAGNUM Cable grejni kabel 3300 W = 194,1 m (17 W/m)

Na stanju, isporuka 2 radna dana
70,450 Din (58,708 Din + PDV)

MAGNUM Cable grejni kabel 2100 W = 123,5 m (17 W/m)

Na stanju, isporuka 2 radna dana
46,750 Din (38,958 Din + PDV)