Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
U-HEAT grejna mrežica 4,5 m2 = 675 W + U-HEAT manualni termostat sa senzorom temperature poda
20,600 Din (17,167 Din + PDV)
Količina:komad(a)

U-HEAT grejna mrežica 4,5 m2 = 675 W + U-HEAT manualni termostat sa senzorom temperature poda

20,600 Din (17,167 Din + PDV)
Količina:komad(a)
Električna grejna mrežica (4,5 m2), za grejanje ispod pločica, betonskih staza ili drugih podnih obloga.
Zahvaljujući toplotnoj snazi od 150 W/m2, ovaj vid električnog podnog grejanja garantuje brzo i efikasno zagrevanje, može se koristiti kao primarno ili sekundarno grejanje.
Manualni, neprogramabilni ON/OFF termostat sa senzorom temperature poda. Za precizno podešavanje temperature u kancelarijama ili stanovima.
Dostupnost: 5 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 23 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


U-HEAT električna grejna mrežica (4,5 m2 = 675 W)

​​Vrlo tanak (3,5 mm) sistem podnog grejanja. Može se postaviti direktno na beton pod podnu oblogu, ali i u lepilo za pločice ili u nivelirajuću masu. Samolepljiva i elastična mrežica od staklenih vlakana.
Toplotnom snagom od 150 W/m2, obezbeđuje brzo i efikasno zagrevanje. Za upotrebu je potreban programabilni digitalni ili manualni termostat opremljen senzorima sobne i/ili podne temperature. Primenljiv je za primarno ili sekundarno, komforno grejanje.
Proizvod raspolaže VDE sertifikatom, europskog proizvođača.
Isporučuje se sa uputstvom za instalaciju korak po korak. 
10 godina garancije na elektromehanički deo grejne mrežice.
Električno podno grejanje je nevidljivo, nema ometajućih grejnih tela i cevovoda. Naknadno se može postaviti na već formiranu betonsku podlogu. Zahvaljujući tome za postavljanje nisu potrebne veće prepravke ili rušenja, ali se dobro kombinuje sa već postavljenim radijatorskim sistemom (npr. u kupatilu).
Ne zahteva održavanje, ako se koristi sa digitalnim termostatom i odgovarajućom izolacijom, sistem je izuzetno energetski efikasan i isplativ. Sa njegovom upotrebom hladni podovi su prošlost!
Nedvosmislena prednost električnog podnog grejanja u odnosu na vodeno podno grejanje je da za njega ne treba tolika debljina betona za postavljanje, tako je sama instalacija jednostavnija i jeftinija. Osim toga, ne treba se više bojati curenja vode!
Digitalni termostat unapred izračunava potrebno vreme zagrevanja i za to potrebnu količinu energije. Ovi upravljački uređaji su dobro primenljivi uz različite tipove sistema grejanja. 

Često postavljana pitanja o U-HEAT električnoj grejnoj mrežici (4,5m2 = 675 W) 

    
Grejna mrežica specifične toplotne snage od 150 W po kvadratnom metru, obezbeđuje potrebno zagrevanje kao podno, ali i kao zidno grejanje. Koristi se kao primarno grejanje ili kao sekundarno grejanje uz postojeći sistem grejanja kao što su razne peći ili kamini.

Zbog toga što je vrlo tanka, za postavljanje u kupatilima ili u stanovima nije potrebno vršiti veće prepravke. Pošto je debljina grejne mrežice samo 3,5 mm postavlja se na izolaciju, ili direktno na betonsku podlogu. Postavljanje je brzo i ne zahteva veća rušenja. Napomena: grejna mrežica se kod novih podnih obloga postavlja u lepilo za pločice ili u nivelirajuću masu.
 
Potrošnja električne energije U-HEAT električne grejne mrežice je 150 W na sat po m2. Grejnu mrežicu je moguće priključiti na postojeću monofaznu mrežu (230 V/50 Hz), bez ikakvih dodatnih dopuna ili prepravki.

Za nesmetani rad grejne mrežice od 4,5 m2 i specifične toplotne snage 675 W koji pri neprekidnom radu ima potrošnju električne energije od 675 Wh na sat je potrebna struja od 2,93 ampera.
 
U-HEAT električna grejna mrežica je izuzetno energetski efikasna. Preuzeta električna energija se u sistem skoro potpuno pretvara u toplotnu.

Gubitak energije po m2 zavise od veličine i izolacije objekta i sa tim je potrebno da se računa kada se instaliraju sistemi grejanja. Pored veličine objekta bitan parametar su i visina prostorija i stanje stolarije (vrata i prozori).
Ako električnu grejnu mrežicu želite da koristite kao glavno grejanje treba računate sa gubitkom toplote -15°C u zavisnosti od izolaciije objekta.
Kod novih objekata treba računati sa 50-60 W/m2, kod renoviranih objekata (zamenjena stolarija i postavljena izolacija) 90-110 W/m2, kod objekata sa starom stolarijom i bez izolacije 140-180 W/m2 ako razmišljamo o zagrevanju navedenih objekata. (prethodno navedeno se odnosi na unutrašnju visinu objekta od 2,6-2,7 metara).
Ukoliko razmišljamo o postavljanju grejne mrežice za dogrevanje onda nije potrebno prethodno rečeno uzeti u obzir. U slučaju dogrevanja bitan je subjektivni osećaj, osećaj topline podnog grejanja. 

Električno podno grejanje je izuzetno precizno upravljan sistem i zahvaljujući tome je energetski efikasno. Savremeni termostati su u stanju da u skladu sa izmerenim sobnim i podnim temperaturama podešavaju svoje delovanje. Ako se koristi kao glavno grejanje onda termostati koriste izmerenu sobnu a slučaju dogrevanja podnu temperaturu. Na ovaj način termostat odabire najekonomičniji način grejanja i obezbeđuje traženu temperaturu bez prekomerne upotrebe energije. 

Potpuno je tih, bešuman način grejanja, a eksploatacija ne zahteva ni dimnjak ni svež vazduh.

Električni grejni kabel koji se koristi u grejnoj mrežici je dvostruko obložen pri čemu unutrašnji aluminijumski plašt potpuno filtrira elektromagnetno zračenje grejnog kabela. Nije štetan po ljudsko zdravlje.

Za korišćenje električne grejne mrežice je obavezan termostat koji reguliše rad istog u zavisnosti od postignute temperature.

Električna grejna mrežica se postavlja neposredno pod podnu oblogu, u lepilo za pločice ili u nivelirajuću masu. Zahvaljujući tome brzo zagreva prostoriju.

Garancija je 10 godina od dana kupovine električne grejne mrežice.


Dokumenti za preuzimanje
Uputstvo za instalaciju U-HEAT grejne mrežice preuzmite ovde.
Katalog proizvoda U-HEAT grejne mrežice preuzmite ovde.

Tehničke karakteristike U-HEAT električne grejne mrežice

 • dvožilni grejni kabel elektromagnetno zaštićen, montiran na mrežicu od staklenih vlakana
 • 2,5 metra dug, trožilni napojni kabel
 • u aluminijumskom kućištu izolovan celom dužinom
 • grejni kabel od legure hrom/nikl 
 • teflon izolacija otporna na visoke temperature
 • grejni kabel kapaciteta 10-11 W/m  (230V)
 • izrada u skladu sa trenutnim europskim standardima, mogućnost upotrebe u vlažnim prostorima

Sadržaj kompleta grejne mrežice

 • 4,5 m2 grejne mrežice
 • fleksibilna cev za podni senzor
 • uputstvo za instalaciju i kontrolu

Dostupno za narudžbu 

 • digitalni ili manualni termostat sa podnim senzorom
 • izolaciona ploča debljine 6 ili 10 mm
 • ​​obe grupe proizvoda možete naći na stranici grejne mrežice pod "Slični proizvodi"

V A Ž N O!
Kabel grejne mrežice se ne sme rezati ili produživati, dok se mrežica može rezati i formirati po potrebi. 
Za bolje grejanje i iskorišćenje energije koristite uvek izolaciju ispod grejne mrežice.
Pre nego što postavimo električnu grejnu mrežicu kao glavno grejanje obavezno napraviti procenu gubitaka.
Pre kupovine konsultujte se sa izvođačem radova.


U-HEAT manualni ON/OFF termostat

Manualni, neprogramabilni ON/OFF termostat sa senzorom temperature poda. Za precizno podešavanje temperature u kancelarijama i stanovima.
Sa malog LCD displeja se lako može očitati sobna temperatura a velikim rotacionim dugmetom lako podesiti termostat.
Termostat je opremljen ugrađenim senzorom temperature vazduha a lako se može povezati senzor sobne temperature. U zavisnosti od podešavanja, upravljanje se odvija vrednostima izmerenim jednim ili drugim senzorom.


Često postavljana pitanja o U-HEAT manualnom ON/OFF termostatu


Manualnim termostatom se upravlja sa maksimum 3600 W snage, ili sa 24 m2 grejne mrežice specifične snage od 150 W/m2. Jednim termostatom se može upravljati više zasebnih ili manjih grejnih mrežica, ali se napojni kablovi tih mrežica na poseban način spajaju i tako spojeni se povezuju na termostat.

Savremeni termostati upravljaju radom grejne mrežice izmerenim vrednostima temperature poda ili prostorije. Kod primarnog grejanja grejnom mrežicom upravlja izmerenom sobnom temperaturom dok kod sekundarnog grejanja koristi vrednosti temperature poda. Na ovaj način se obezbeđuje najekonomičnije upravljanje grejanjem.
Manualni termostat raspolaže funkcijom ograničavanja temperature grejanja pa se ona kod grejanja laminatnih podova postavlja na maksimum 28°C. Tako se u cilju čuvanja fizičkih i estetskih osobina laminata paralelno sa postizanjem potrebnog zagrevanja termostatom automatski ograničava temperatura poda.

Manualni termostat se isporučuje sa senzorom temperature poda koji se kod postavljanja
grejne mrežice pozicionira između kablovskih petlji. Važno je da se kod postavljanja senzor provuče kroz posebnu cev u odnosu na napojni kabel.


U-HEAT manualni termostat se pored upotrebe kod električnog podnog grejanja može koristiti i kod vodenog podnog grejanja i kod radijatorskog centralnog grejanja.

Manualni termostat ima 2 godine potpune garancije na elektromehanički rad od dana kupovine. 

Tehničke karakteristike

 • Napon: 230 V / 50 Hz
 • Struja priključenja: 230 V i 16 Ampera
 • Tip osigurača: 3600 W / 16 Ampera
 • Opseg sobne temperature: 5-30 °C
 • Opseg temperature poda: 5-40 °C
 • Tačnost: +/- 1 °C
 • Zaštita od dodira: IP21
 • Sertifikat: CE
 • ​Boja: bela
 • Širina: 85 mm
 • Visina: 82 mm
 • Dubina: 25 mm

Komplet termostata se sastoji od:

 • 1 termostat
 • 1 senzor temperature poda sa kabelom
 • ​Uputstvo za instalaciju i upotrebu

Specifikacija:

Proizvođač C&F Technics
Toplotna snaga 150W/m2
Snaga 675kW
Potrebna struja 2,9 ampera
Dimenzije 4.5 m2
Širina 0.5 m
Presek 4 mm
Dužina 9 m
Otpor 78 ohm

Slični proizvodi

U-HEAT polistirol izolacione ploče (6 mm), 4,8 m²

Na stanju, isporuka 2 radna dana
14,850 Din (12,375 Din + PDV)

U-HEAT polistirol izolacione ploče (10 mm), 3 m²

nema na zalihama
10,450 Din (8,708 Din + PDV)