Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
U-HEAT grejna mrežica 4 m2 = 600 W + Intelligent Control digitalni termostat sa senzorom temperature poda
23,650 Din (19,708 Din + PDV)
Količina:komad(a)

U-HEAT grejna mrežica 4 m2 = 600 W + Intelligent Control digitalni termostat sa senzorom temperature poda

23,650 Din (19,708 Din + PDV)
Količina:komad(a)
Električna grejna mrežica (4 m2), za grejanje ispod pločica, betonskih staza ili drugih podnih obloga.
Zahvaljujući toplotnoj snazi od 150 W/m2, ovaj vid električnog podnog grejanja garantuje brzo i efikasno zagrevanje, može se koristiti kao primarno ili sekundarno grejanje.

U-HEAT Intelligent Control moderan digitalni termostat, namenjen upravljanju električnih sistema grejanja. Zahvaljujući višejezičnom meniju jednostavan za upotrebu.


Dostupnost: 2 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 18 Jun 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


U-HEAT
električna grejna mrežica (4 m2 = 600 W)

​Vrlo tanak (3,5 mm) sistem podnog grejanja. Može se postaviti direktno na beton pod podnu oblogu, ali i u lepilo za pločice ili u nivelirajuću masu. Samolepljiva i elastična mrežica od staklenih vlakana.
Toplotnom snagom od 150 W/m2, obezbeđuje brzo i efikasno zagrevanje. Za upotrebu je potreban programabilni digitalni ili manualni termostat opremljen senzorima sobne i/ili podne temperature. Primenljiv je za primarno ili sekundarno, komforno grejanje.
Proizvod raspolaže VDE sertifikatom, europskog proizvođača.
Isporučuje se sa uputstvom za instalaciju korak po korak. 
10 godina garancije na elektromehanički deo grejne mrežice.
Električno podno grejanje je nevidljivo, nema ometajućih grejnih tela i cevovoda. Naknadno se može postaviti na već formiranu betonsku podlogu. Zahvaljujući tome za postavljanje nisu potrebne veće prepravke ili rušenja, ali se dobro kombinuje sa već postavljenim radijatorskim sistemom (npr. u kupatilu).
Ne zahteva održavanje, ako se koristi sa digitalnim termostatom i odgovarajućom izolacijom, sistem je izuzetno energetski efikasan i isplativ. Sa njegovom upotrebom hladni podovi su prošlost!
Nedvosmislena prednost električnog podnog grejanja u odnosu na vodeno podno grejanje je da za njega ne treba tolika debljina betona za postavljanje, tako je sama instalacija jednostavnija i jeftinija. Osim toga, ne treba se više bojati curenja vode!
Digitalni termostat unapred izračunava potrebno vreme zagrevanja i za to potrebnu količinu energije. Ovi upravljački uređaji su dobro primenljivi uz različite tipove sistema grejanja. 


Često postavljana pitanja o U-HEAT električnoj grejnoj mrežici (4m2 = 600 W) 

    
Grejna mrežica specifične toplotne snage od 150 W po kvadratnom metru, obezbeđuje potrebno zagrevanje kao podno, ali i kao zidno grejanje. Koristi se kao primarno grejanje ili kao sekundarno grejanje uz postojeći sistem grejanja kao što su razne peći ili kamini.

Zbog toga što je vrlo tanka, za postavljanje u kupatilima ili u stanovima nije potrebno vršiti veće prepravke. Pošto je debljina grejne mrežice samo 3,5 mm postavlja se na izolaciju, ili direktno na betonsku podlogu. Postavljanje je brzo i ne zahteva veća rušenja. Napomena: grejna mrežica se kod novih podnih obloga postavlja u lepilo za pločice ili u nivelirajuću masu.
 
Potrošnja električne energije U-HEAT električne grejne mrežice je 150 W na sat po m2. Grejnu mrežicu je moguće priključiti na postojeću monofaznu mrežu (230 V/50 Hz), bez ikakvih dodatnih dopuna ili prepravki.

Za nesmetani rad grejne mrežice od 4 m2 i specifične toplotne snage 600 W koji pri neprekidnom radu ima potrošnju električne energije od 600 Wh na sat je potrebna struja od 2,6 ampera.
 
U-HEAT električna grejna mrežica je izuzetno energetski efikasna. Preuzeta električna energija se u sistem skoro potpuno pretvara u toplotnu.

Gubitak energije po m2 zavise od veličine i izolacije objekta i sa tim je potrebno da se računa kada se instaliraju sistemi grejanja. Pored veličine objekta bitan parametar su i visina prostorija i stanje stolarije (vrata i prozori).
Ako električnu grejnu mrežicu želite da koristite kao glavno grejanje treba računate sa gubitkom toplote -15°C u zavisnosti od izolaciije objekta.
Kod novih objekata treba računati sa 50-60 W/m2, kod renoviranih objekata (zamenjena stolarija i postavljena izolacija) 90-110 W/m2, kod objekata sa starom stolarijom i bez izolacije 140-180 W/m2 ako razmišljamo o zagrevanju navedenih objekata. (prethodno navedeno se odnosi na unutrašnju visinu objekta od 2,6-2,7 metara).
Ukoliko razmišljamo o postavljanju grejne mrežice za dogrevanje onda nije potrebno prethodno rečeno uzeti u obzir. U slučaju dogrevanja bitan je subjektivni osećaj, osećaj topline podnog grejanja. 

Električno podno grejanje je izuzetno precizno upravljan sistem i zahvaljujući tome je energetski efikasno. Savremeni termostati su u stanju da u skladu sa izmerenim sobnim i podnim temperaturama podešavaju svoje delovanje. Ako se koristi kao glavno grejanje onda termostati koriste izmerenu sobnu a slučaju dogrevanja podnu temperaturu. Na ovaj način termostat odabire najekonomičniji način grejanja i obezbeđuje traženu temperaturu bez prekomerne upotrebe energije. 

Potpuno je tih, bešuman način grejanja, a eksploatacija ne zahteva ni dimnjak ni svež vazduh.

Električni grejni kabel koji se koristi u grejnoj mrežici je dvostruko obložen pri čemu unutrašnji aluminijumski plašt potpuno filtrira elektromagnetno zračenje grejnog kabela. Nije štetan po ljudsko zdravlje.

Za korišćenje električne grejne mrežice je obavezan termostat koji reguliše rad istog u zavisnosti od postignute temperature.

Električna grejna mrežica se postavlja neposredno pod podnu oblogu, u lepilo za pločice ili u nivelirajuću masu. Zahvaljujući tome brzo zagreva prostoriju.

Garancija je 10 godina potpune garancije od dana kupovine električne grejne mrežice. 

Dokumenti za preuzimanje

Uputstvo za instalaciju U-HEAT grejne mrežice preuzmite ovde.
Katalog proizvoda U-HEAT grejne mrežice preuzmite ovde.


Tehničke karakteristike U-HEAT električne grejne mrežice

 • dvožilni grejni kabel elektromagnetno zaštićen, montiran na mrežicu od staklenih vlakana
 • 2,5 metra dug, trožilni napojni kabel
 • u aluminijumskom kućištu izolovan celom dužinom
 • grejni kabel od legure hrom/nikl 
 • teflon izolacija otporna na visoke temperature
 • grejni kabel kapaciteta 10-11 W/m  (230V)
 • izrada u skladu sa trenutnim europskim standardima, mogućnost upotrebe u vlažnim prostorima

Sadržaj kompleta grejne mrežice 

 • 4 m2 grejne mrežice
 • fleksibilna cev za podni senzor
 • uputstvo za instalaciju i kontrolu

Dostupno za narudžbu 

 • digitalni ili manualni termostat sa podnim senzorom
 • izolaciona ploča debljine 6 ili 10 mm
 • ​​obe grupe proizvoda možete naći na stranici grejne mrežice pod "Slični proizvodi"

V A Ž N O!
Kabel grejne mrežice se ne sme rezati ili produživati, dok se mrežica može rezati i formirati po potrebi. 
Za bolje grejanje i iskorišćenje energije koristite uvek izolaciju ispod grejne mrežice.
Pre nego što postavimo električnu grejnu mrežicu kao glavno grejanje obavezno napraviti procenu gubitaka.
Pre kupovine konsultujte se sa izvođačem radova.


U-HEAT Intelligent Control digitalni termostat


Elegantan digitalni termostat sa naprednim funkcijama, razvijen za kontrolu temperature električnih sistema grejanja. isporučuje se sa podnim senzorom. Za preciznu kontrolu temperature u stanovima i kancelarijama.
Meni je jednostavan i lako se podešava.
Ima ugrađen senzor za temperaturu vazduha i sobnu temperaturu. U zavisnosti od odabranog modusa za korišćenje zavisi na osnovu kojeg od senzora će upravljati sistemom. Modusi korišćenja se podešavaju pri instalaciji termostata.

Često postavljana pitanja o Intelligent Control digitalnom sobnom termostatu


Intelligent Control sobni termostat može kontrolisati maksimalno 3600 W snage, 24 mpovršine grejne mrežice specifične snage 150 W/m2. Jednim termostatom je moguće kontrolisati više manjih grejnih mrežica. U tom slučaju je potrebno njihove napojne kablove povezati na stručan način u jednu celinu i onda povezati sa termostatom.
Ako postoji potreba za upravljanjem veće snage od 3600 W treba ugraditi kontaktor ili sličan uređaj preko kojeg će termostat upravljati sistemom. Na taj način možemo povećati snagu kojom će termostat upravljati.

Savremeni digitalni termostati pomoću izmerene sobne i podne temperature mogu upravljati radom grejne mrežice. Ako se grejna mrežica koristi kao glavno grejanje onda termostat koristi vrednosti sobne temperature a ako se grejna mrežica koristi za dogrevanje termostat koristi vrednosti podne temperature. Koristeći ova dva modela upravljanja termostat obezbeđuje ekonomičnosti grejanja grejnom mrežicom.
Intelligent Control sobni termostat, kod podnog grejanja laminatnog poda ograničava temperaturu na 28°C, što je jedna od mogućnosti ovog uređaja. Tako se istovremeno štite fizičke osobine laminata i estetski čuva podna obloga jer termostat automatski reguliše grejnu temperaturu.

Sobni termostat se isporučuje sa jednim podnim senzorom koji se postavlja između dve petlje pri postavljanju grejne mrežice. Bitno je da se kabel senzora posebnim kanalom u odnosu na napojni kabel vodi do termostata pri instalaciji.

Upravljanje Intelligent Control termostatom je programabilno na dnevnom i nedeljnom nivou. Termostat izračunava potrebno vreme za zagrevanje tako pravi razliku između podešene i trenutne temperature. Na taj način ranije startuje grejanje da bi na zahtevano vreme dostigao traženu temperaturu.

Intelligent Control termostat se ne koristi samo kod električnih podnih i zidnih grejanja nego i za klasično vodeno podno grejanje, centralno grejanje radijatorima. 

Potpuna garancija na elektromehanički deo Intelligent Control termostata je dve godine od dana kupovine.

Bitne karakteristike Intelligent Control termostata

 • veliki osvetljen ekran
 • upravljanje sa četiri dugmeta
 • ugrađeni senzor za sobnu temperaturu i mogućnost priključenja senzora za podnu temperaturu
 • automatski start meni
 • višejezični meni
 • sporo zagrevanje kod prvog grejanja
 • za drvene podloge ograničena temperatura na 28 °C
 • fabrička podešavanja
 • dva dnevna grejna ciklusa / nedeljni grejni ciklus
 • podešavanje temperature van grejnog perioda
 • mogućnost manualnog podešavanja
 • funkcija protiv smrzavanja
 • funkcija automatskog izračunavanja vremena grejanja
 • automatsko podešavanja letnje -zimskog računanja vremena
 • funkcija pomoći
 • funkcija spašavanja podešavanja i rezervni akumulator
 • funkcija bežičnog upravljanja
 • mogućnost pregleda energetskih podataka 30/365 retroaktivno
 • montaža na okvire sledećih proizvođača: Gira, Jung, Elko, Merten, Busch, Jager etc.

Tehnički podaci

 • napon: 230 V / 50 Hz
 • max. struja: 16 Amper / 230 V
 • max. snaga: 3600 W (16 A)
 • temperaturne granice: +5/+40
 • zaštita: IP 21
 • ​osnovna boja: bela (RAL9010)
 • Garancija: 2 godine proizvođačke garancije na termostat i senzor temperature poda
 • Sertifikati: FI / CE / CCA
 • Proizvođač: C&F Technics B.V. Hollandia

Komplet termostata se sastoji od:

 • 1 digitalni sobni termostat
 • 1 senzor temperature poda sa kabelom
 • uputstvo za instalaciju i upotrebu

Specifikacija:

Proizvođač C&F Technics
Toplotna snaga 150W/m2
Snaga 600kW
Potrebna struja 2,6 ampera
Dimenzije 4 m2
Širina 0.5 m
Presek 4 mm
Dužina 8 m
Otpor 88 ohm

Slični proizvodi

U-HEAT polistirol izolacione ploče (6 mm), 4,8 m²

Na stanju, isporuka 2 radna dana
14,850 Din (12,375 Din + PDV)

U-HEAT polistirol izolacione ploče (10 mm), 3 m²

nema na zalihama
10,450 Din (8,708 Din + PDV)