Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
U-HEAT grejna mrežica 3,5 m2 = 525 W + Wi-Fi Control digitalni termostat sa senzorom temperature poda
21,000 Din (17,500 Din + PDV)
Količina:komad(a)

U-HEAT grejna mrežica 3,5 m2 = 525 W + Wi-Fi Control digitalni termostat sa senzorom temperature poda

21,000 Din (17,500 Din + PDV)
Količina:komad(a)

Električna grejna mrežica (3,5 m2), za grejanje ispod pločica, betonskih staza ili drugih podnih obloga.
Zahvaljujući toplotnoj snazi od 150 W/m2, ovaj vid električnog podnog grejanja garantuje brzo i efikasno zagrevanje, može se koristiti kao primarno ili sekundarno grejanje.

FALCON U-HEAT Wi-Fi Control-2 programabilni sobni termostat izričito namenjen upravljanju sistema električnog podnog grejanja. U standardnoj opremi su senzori sobne i podne temperature. Može se koristiti samostalno ili putem Wi-Fi veze. Bežično upravljanje je moguće uređajima pod iOS / Android operativnim sistemima. 

Proizvođač: C&F Technics B.V.
Dostupnost: 2 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 23 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


U-HEAT električna grejna mrežica (3,5 m2 = 525 W)


​Vrlo tanak (3,5 mm) sistem podnog grejanja. Može se postaviti direktno na beton pod podnu oblogu, ali i u lepilo za pločice ili u nivelirajuću masu. Samolepljiva i elastična mrežica od staklenih vlakana.
Toplotnom snagom od 150 W/m2, obezbeđuje brzo i efikasno zagrevanje. Za upotrebu je potreban programabilni digitalni ili manualni termostat opremljen senzorima sobne i/ili podne temperature. Primenljiv je za primarno ili sekundarno, komforno grejanje.
Proizvod raspolaže VDE sertifikatom, europskog proizvođača.
Isporučuje se sa uputstvom za instalaciju korak po korak. 
10 godina garancije na elektromehanički deo grejne mrežice.
Električno podno grejanje je nevidljivo, nema ometajućih grejnih tela i cevovoda. Naknadno se može postaviti na već formiranu betonsku podlogu. Zahvaljujući tome za postavljanje nisu potrebne veće prepravke ili rušenja, ali se dobro kombinuje sa već postavljenim radijatorskim sistemom (npr. u kupatilu).
Ne zahteva održavanje, ako se koristi sa digitalnim termostatom i odgovarajućom izolacijom, sistem je izuzetno energetski efikasan i isplativ. Sa njegovom upotrebom hladni podovi su prošlost!
Nedvosmislena prednost električnog podnog grejanja u odnosu na vodeno podno grejanje je da za njega ne treba tolika debljina betona za postavljanje, tako je sama instalacija jednostavnija i jeftinija. Osim toga, ne treba se više bojati curenja vode!


Često postavljana pitanja o U-HEAT električnoj grejnoj mrežici (3,5 m2 = 525 W) 

   
Grejna mrežica specifične toplotne snage od 150 W po kvadratnom metru, obezbeđuje potrebno zagrevanje kao podno, ali i kao zidno grejanje. Koristi se kao primarno grejanje ili kao sekundarno grejanje uz postojeći sistem grejanja kao što su razne peći ili kamini.

Zbog toga što je vrlo tanka, za postavljanje u kupatilima ili u stanovima nije potrebno vršiti veće prepravke. Pošto je debljina grejne mrežice samo 3,5 mm postavlja se na izolaciju, ili direktno na betonsku podlogu. Postavljanje je brzo i ne zahteva veća rušenja. Napomena: grejna mrežica se kod novih podnih obloga postavlja u lepilo za pločice ili u nivelirajuću masu.
 
Potrošnja električne energije U-HEAT električne grejne mrežice je 150 W na sat po m2. Grejnu mrežicu je moguće priključiti na postojeću monofaznu mrežu (230 V/50 Hz), bez ikakvih dodatnih dopuna ili prepravki.

Za nesmetani rad grejne mrežice od 3,5 m2 i specifične toplotne snage 525 W koji pri neprekidnom radu ima potrošnju električne energije od 525 Wh na sat je potrebna struja od 2,28 ampera.
 
U-HEAT električna grejna mrežica je izuzetno energetski efikasna. Preuzeta električna energija se u sistem skoro potpuno pretvara u toplotnu.

Gubitak energije po m2 zavise od veličine i izolacije objekta i sa tim je potrebno da se računa kada se instaliraju sistemi grejanja. Pored veličine objekta bitan parametar su i visina prostorija i stanje stolarije (vrata i prozori).
Ako električnu grejnu mrežicu želite da koristite kao glavno grejanje treba računate sa gubitkom toplote -15°C u zavisnosti od izolaciije objekta.
Kod novih objekata treba računati sa 50-60 W/m2, kod renoviranih objekata (zamenjena stolarija i postavljena izolacija) 90-110 W/m2, kod objekata sa starom stolarijom i bez izolacije 140-180 W/m2 ako razmišljamo o zagrevanju navedenih objekata. (prethodno navedeno se odnosi na unutrašnju visinu objekta od 2,6-2,7 metara).
Ukoliko razmišljamo o postavljanju grejne mrežice za dogrevanje onda nije potrebno prethodno rečeno uzeti u obzir. U slučaju dogrevanja bitan je subjektivni osećaj, osećaj topline podnog grejanja.

Električno podno grejanje je izuzetno precizno upravljan sistem i zahvaljujući tome je energetski efikasno. Savremeni termostati su u stanju da u skladu sa izmerenim sobnim i podnim temperaturama podešavaju svoje delovanje. Ako se koristi kao glavno grejanje onda termostati koriste izmerenu sobnu a slučaju dogrevanja podnu temperaturu. Na ovaj način termostat odabire najekonomičniji način grejanja i obezbeđuje traženu temperaturu bez prekomerne upotrebe energije. 

Potpuno je tih, bešuman način grejanja, a eksploatacija ne zahteva ni dimnjak ni svež vazduh.

Električni grejni kabel koji se koristi u grejnoj mrežici je dvostruko obložen pri čemu unutrašnji aluminijumski plašt potpuno filtrira elektromagnetno zračenje grejnog kabela. Nije štetan po ljudsko zdravlje.

Za korišćenje električne grejne mrežice je obavezan termostat koji reguliše rad istog u zavisnosti od postignute temperature.

Električna grejna mrežica se postavlja neposredno pod podnu oblogu, u lepilo za pločice ili u nivelirajuću masu. Zahvaljujući tome brzo zagreva prostoriju.

Garancija je 10 godina potpune garancije od dana kupovine električne grejne mrežice.  

Dokumenti za preuzimanje

Uputstvo za instalaciju U-HEAT grejne mrežice preuzmite ovde.
Katalog proizvoda U-HEAT grejne mrežice preuzmite ovde.

Tehničke karakteristike U-HEAT električne grejne mrežice

 • dvožilni grejni kabel elektromagnetno zaštićen, montiran na mrežicu od staklenih vlakana
 • 2,5 metra dug, trožilni napojni kabel
 • u aluminijumskom kućištu izolovan celom dužinom
 • grejni kabel od legure hrom/nikl 
 • teflon izolacija otporna na visoke temperature
 • grejni kabel kapaciteta 10-11 W/m  (230V)
 • izrada u skladu sa trenutnim europskim standardima, mogućnost upotrebe u vlažnim prostorima

Sadržaj kompleta grejne mrežice

 • 3,5 m2 grejne mrežice
 • fleksibilna cev za podni senzor
 • uputstvo za instalaciju i kontrolu

Dostupno za narudžbu 

 • digitalni ili manualni termostat sa podnim senzorom
 • izolaciona ploča debljine 6 ili 10 mm
 • ​​obe grupe proizvoda možete naći na stranici grejne mrežice pod "Slični proizvodi"

V A Ž N O!
Kabel grejne mrežice se ne sme rezati ili produživati, dok se mrežica može rezati i formirati po potrebi. 
Za bolje grejanje i iskorišćenje energije koristite uvek izolaciju ispod grejne mrežice.
Pre nego što postavimo električnu grejnu mrežicu kao glavno grejanje obavezno napraviti procenu gubitaka.
Pre kupovine konsultujte se sa izvođačem radova.

FALCON U-HEAT Wi-Fi Control-2 sobni termostat za podno grejanje 

Elegantnog dizajna, sa tasterima na dodir, programabilan, izričito namenjen upravljanju sistema električnog podnog grejanja. U standardnoj opremi su senzori sobne i podne temperature. 

Sve što treba da uradite da instalirate aplikaciju za daljinsko upravljanje na Vaš uređaj i možete sa udaljene lokacije upravljati grejanjem Vašeg objekta ili menjati podešavanja. Sa jednog uređaja je moguće upravljati sa više termostata.

Pored bežičnog upravljanja termostatom je moguće upravljati i samostalno putem podešavanja koje se odvija tasterima na dodir na elegantnom ekranu. 

Termostat je opremljen funkcijom "Otvoreni prozor", koja reaguje na nagle promene temperature u prostoriji i automatski isključuje grejanje tako smanjujući trošak energije. 

U standardnoj opremi termostat je opremljen ugrađenim sobnim senzorom temperature a na njega se može povezati i senzor temperature poda koji je takođe deo opreme. Izbor upotrebe senzora je potrebno odrediti pri instalaciji. U kombinovanom režimu rada postoji mogućnost da termostat radi na osnovu sobne temperature a istovremeno maksimalizuje temperaturu za grejanje poda pod laminatom ili drugim drvenim podnim oblogama.  

Često postavljana pitanja o FALCON U-HEAT Wi-Fi Control-2 digitalnom termostatu


FALCON U-HEAT Wi-Fi Control-2 termostat može upravljati sa maksimum 3600 W snage. Jednim termostatom se može upravljati sa više zasebnih grejnih kablova ili mrežica. U tim slučajevima je potrebno povezati napojne kablove pojedinih grejnih tela i tako jednim zajedničkim kabelom povezati na termostat. Ukoliko ukupna snaga prelazi 3600 W potrebno je ugraditi relej ili kontaktor i na taj način višestruko povećati snagu kojom upravlja termostat.


Savremeni termostat je osposobljen da električnim podnim grejanjem upravlja senzorima sobne i/ili podne temperature. Ako je u pitanju primarno grejanje termostat upravlja na osnovu sobne temperature a ako je u pitanju sekundarno grejanje onda upravlja senzorom podne temperature. Za upravljanje grejanjem drvenih podnih obloga ili laminata koristi kombinovano upravljanje u sklopu kojeg je u mogućnosti da maksimalizuje temperaturu podnog grejanja.  


FALCON U-HEAT Wi-Fi Control-2 termostatom je moguće upravljati jednim pametnim telefonom pod iOS / Android operativnim sistemima ili drugim uređajima koji imaju pristup bežičnoj mreži. Potrebno je samo instalirati odgovarajuću aplikaciju. Ako je omogućena Wi-Fi veza može se jednim uređaj upravljati više termostata. 


U standardnoj opremi je senzor podne temperature kojeg je potrebno postaviti između petlji grejnih kablova ili grejne mrežice. Važno je da kabel senzora pri instalaciji bude provučen kroz zasebno gibljivo crevo u odnosu na hladni kraj grejnog kabela.


Upravljanje termostatom je programabilno. Može se programirati dnevno ili nedeljno. Tokom programiranog režima uvek je moguće manualno upravljati grejanjem.  


Na elektromehanički rad termostata je garancija 1 godina od dana kupovine. 

Tehnički podaci 

 • Struja: 230 V / 50 Hz
 • Maksimalni napon: 16 Amper / 230 V
 • Maksimalna snaga: 3680 W (16 A)
 • Opseg sobne temperature: 5 - 35°C
 • Opseg podne temperature: 5 - 45°C
 • Opseg temperatrure funkcije "otvoreni prozor": 10 - 20°C
 • Tačnost: 0,5°C
 • Zaštita od dodira: IP 21
 • Dimenzije: 86 x 86 x 42 mm
 • ​Garancija: 1 godina proizvođačke garancije na termostat i senzor temperature poda

Standardna oprema termostata

 • 1 digitalni termostat
 • 1 senzor temperature poda
 • Uputstvo za instalaciju i upotrebu

Specifikacija:

Proizvođač C&F Technics
Toplotna snaga 150W/m2
Snaga 525kW
Potrebna struja 2,3 ampera
Dimenzije 3.5 m2
Širina 0.5 m
Presek 4 mm
Dužina 7 m
Otpor 100 ohm

Slični proizvodi

U-HEAT polistirol izolacione ploče (6 mm), 4,8 m²

Na stanju, isporuka 2 radna dana
14,850 Din (12,375 Din + PDV)

U-HEAT polistirol izolacione ploče (10 mm), 3 m²

nema na zalihama
10,450 Din (8,708 Din + PDV)