Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
THERMEX TESLA WiFi 6 kW električni kotao za centralno grejanje i uz dodatak PTV rezervoara za pripremu tople vode
93,990 Din (78,325 Din + PDV)
Količina:komad(a)

THERMEX TESLA WiFi 6 kW električni kotao za centralno grejanje i uz dodatak PTV rezervoara za pripremu tople vode

93,990 Din (78,325 Din + PDV)
Količina:komad(a)
Električni kotao dvostruke namene snage 6 kW za centralno grejanje i uz dodatak PTV rezervoara za proizvodnju tople vode za domaćinstvo. Standardno se isporučuje sa senzorom unutrašnje temperature i trosmernim motornim preklopnim ventilom.
Proizvođač: THERMEX Corporation
Dostupnost: 3 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 23 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S

OPIS I PARAMETRI


Električni kotao THERMEX TESLA WiFi 6 kW

Novorazvijeni električni kotao sa najsavremenijim tehničkim rešenjima, kompaktnih dimenzija i elegantnog izgleda. Kvalifikovani komponenti, tiristorska kontrola snage i vrhunska Wi-Fi kontrola garantuju udoban i ekonomičan rad serije električnih kotlova THERMEX Tesla.
THERMEKS HOME aplikacija je dostupna za besplatno preuzimanje (Apple App Store / Android Google Play) za korišćenje WiFi daljinske veze.
Proizvodnja tople vode za domaćinstvo električnog kotla TESLA ima ocenu energetske efikasnosti "A".

Izuzetno tihi električni kotao od 6 kW dizajniran je za centralno grejanje i uz dopunu indirektnim rezervoarom PTV-a, za proizvodnju tople vode za domaćinstvo. Isporučuje se sa fabričkim trosmernim motorizovanim ventilom za prebacivanje i WiFi senzorom unutrašnje temperature na bazi Tuya.
Da bi se maksimalno iskoristio sve sposobnosti električnog kotla, koji koristi najnovije IT razvoje 21. veka, neophodno je da objekat koje se greje ima stabilnu WiFi pokrivenost.

WiFi veza ne samo da omogućava regulaciju ili programiranje rada kotla, već kontinuiranom komunikacijom sa senzorom unutrašnje temperature i vlažnosti koji se isporučuje uz kotao (Tuya platforma, senzor temperature je bežično povezan sa kontrolom električnog kotla) takođe uzima u obzir trenutnu vrednost temperature i reguliše rad kotla i njegovu modulaciju performansi.
Pored toga, zahvaljujući kontroli zasnovanoj na WiFi-u, ako odlučite da pređete na eksterno upravljanje kotlom zasnovano na temperaturi, rad kotla se reguliše na osnovu vrednosti spoljne temperature koje su dostupne na Internetu i koje se odnose na lokaciju uređaja (bez instaliranja ili korišćenja spoljnog temperaturnog senzora).

Pored svega ovoga, možda jedna od najistaknutijih karakteristika kotla je i tiristorska kontrola snage, zahvaljujući kojoj se regulacijom napona trenutna snaga grejanja kotla skoro reguliše u čitavom navedenom opsegu snage, prema trenutnoj snazi potrebe.

VAŽNO. Tesla WiFi električni kotlovi mogu da rade samo sa senzorom sobne temperature koji se isporučuje sa kotlom. FALCON TH WiFi senzor šalje podatke o trenutnoj unutrašnjoj temperaturi do kontrole kotla, koja takođe obezbeđuje funkcije termostata, preko bežične veze. Temperatura grejanja i radni program se mogu podesiti preko THERMEX HOME aplikacije. Nije moguće povezati ili upravljati konvencionalno dizajniranim sobnim termostatom.

Brošura za preuzimanje. Da biste ga preuzeli, kliknite na sliku ispod.

Proizvodnja tople vode za grejanje je dostupna na kontrolisanoj temperaturi od 30-80°C i radnom pritisku od 0,5-2,5 bara, dok je proizvodnja tople vode za domaćinstvo dostupna u temperaturnom opsegu od 35-70°C.
THERMEX Tesla WiFi kotao se isporučuje sa ugrađenom cirkulacionom pumpom, trosmernim motorizovanim preklopnim ventilom za proizvodnju indirektne tople vode, ekspanzionim rezervoarom od 6 litara i neophodnim sigurnosnim uređajima za rad.
Njegov rad zahteva jednofazni ili trofazni električni priključak (priključak od 230 V je moguć samo za maksimalnu snagu od 6 / 9 kW), zahvaljujući širokom opsegu radnog pritiska kotla, može se priključiti i na otvorene i na zatvorene sisteme grejanja (minimalni pritisak sistema grejanja za rad kotla je 0,5 bara).

Snabdevanje toplom vodom obezbeđeno preko indirektnog rezervoara tople vode za domaćinstvo garantuje brzo i visokokvalitetno zagrevanje tople vode i dostupnost. Zahvaljujući inteligentnoj kontroli PTV-a i preklopnog ventila kotla, njime se takođe može efikasno upravljati zajedno sa najjednostavnijim indirektnim rezervoarom tople vode. Rezervoar tople vode za indirektnu upotrebu može se naručiti uz doplatu, nije deo električnog bojlera. Bez obzira na broj tačaka za unos tople vode, ako je pravilno namešten, obezbeđuje kontinuirano snabdevanje toplom vodom bez temperaturnih kolebanja.

Ako je potrebno uzimati toplu vodu za domaćinstvo na dve tačke u isto vreme, kombinovani dizajn električni bojler takođe nudi korisnu alternativu. Pored funkcije grejanja, ovi uređaji mogu da proizvode toplu vodu za domaćinstvo u protočnom sistemu. (Pogledajte Termostroj Termo Combi 15-40 kW ili THERMEX Tesla Combi WiFi 12-24 kW).

Električni kotao ima potpuno nečujan rad i male je veličine, ne zahteva izmenu vazduha ili dimnjak za rad, zahvaljujući čemu se može instalirati bilo gde u stanu.

Za preuzimanje: Tehnički podaci / Tehnički crteži / Uputstvo za instalaciju i korišćenje / Uputstvo za instalaciju Wi-Fi-ja / Energetska oznaka. Kliknite na slike ispod za preuzimanje.

                                  

Često postavljana pitanja za električni kotao THERMEX Tesla WiFi 6 kW
   
Električni kotao dizajniran za sisteme centralnog grejanja može se priključiti na bilo koji radijator, podno ili zidno grejanje. Temperatura odlazne vode je u širokom temperaturnom opsegu (30-80°C), temperatura se može podesiti u koracima od 1°C na kontrolnoj tabli.

Sa indirektnim rezervoarom tople vode za domaćinstvo, kotao i njegove kontrole su takođe pogodni za proizvodnju tople vode za domaćinstvo u temperaturnom opsegu od 35-70°C. Željena temperatura vode za domaćinstvo se može podesiti na komandi kotla, a kotao automatski obezbeđuje proizvodnju grejanja i tople vode za vaš objekat. Važno je da se u sistem grejanja ugradi motorizovani trosmerni razvodni ventil koji se isporučuje sa kotlom, čiji rad se obezbeđuje kontrolom kotla. (pogledajte slike kotla)

 
Električni kotao THERMEX Tesla snage 6 kW je fabrički pripremljen za priključenje na jednofaznu i trofaznu električnu mrežu.
Ono što je bitno je da je na raspolaganju mrežni napon (mali prekidač) neophodan za priključenje opreme i da je kotao direktno električno povezan provodnikom odgovarajućeg preseka.

Jedan od najvažnijih aspekata rada električnog kotla je dostupnost odgovarajuće količine Ampera u električnoj mreži. Za rad kotla od 6 kW mora biti na raspolaganju najmanje 1 x 26 Ampera ili 3 x 9 Ampera. Prilikom planiranja potrebne električne mreže uzmite u obzir performanse svih električnih potrošača nekretnine. Ako smanjite električnu mrežu, mali prekidač će neprekidno isključivati osigurač kada nekoliko uređaja radi zajedno.

Maksimalna snaga kotla se može podesiti u tri koraka na kontrolnoj tabli. Maksimalni koraci snage kotla koji se mogu podesiti su 6/9/12 kW. Imajte na umu da se na stepenicama sa povećanom snagom maksimalna snaga koja se uzima i isporučuje takođe razlikuje od 6 kW. Podešavanje snage od 12 kW moguće je samo sa 3-faznom električnom vezom (ako pokušate, kotao to detektuje i automatski izbaci grešku).

Snaga kotla Tesla 6 kW dostupna je u moduliranom opsegu snage od 0-6 kW. Kroz tiristorsku kontrolu napona, kotao održava svoju efikasnost i u suštini kontinuirano reguliše trenutnu snagu kotla u skladu sa zahtevom za toplotom. PID kontrola kotla takođe uzima u obzir dinamiku promene temperature kotlovske vode tokom rada. Kontrola izračunava trenutne rezerve toplote dostupne u grejnim elementima koji emituju toplotu i shodno tome isključuje ili modifikuje performanse grejnih elemenata čak i pre nego što se postigne podešena temperatura vode, a takođe izračunava vreme reakcije grejnih elemenata kada se temperatura vode kapi. Cilj je da se može obezbediti odlazna temperatura vode koju je odredio korisnik sa što manje prekoračenja i što je moguće manje rasipanja energije.

Kapacitet grejanja koji se odnosi na performanse zavisi od toplotne izolacije objekta, površine, prosečne unutrašnje visine i nivoa toplotne izolacije njegove fasade i prozora.
U slučaju novoizgrađenog objekta može se grejati do 80 m2, 60 m2 za renovirane (sa fasadnom termoizolacijom i modernom stolarijom), i 40 m2 za stanove ili porodične kuće sa starinskim stolarijama i bez spoljne izolacije.

Rad električnog kotla je precizno kontrolisan i zahvaljujući tome obezbeđujete podešenu temperaturu grejne vode uz zanemarljivo pregrevanje. Tiristorska regulacija snage grejanja radi beskonačno između 0-99%, prema kojoj se snaga grejanja automatski uključuje, smanjuje ili povećava regulacijom prema trenutnoj potražnji za toplotom.
Zahvaljujući inteligentnoj kontroli, električni kotao radi na maksimalnoj snazi samo kada postoji potreba za većim kapacitetom tople vode za grejanje.


Sa zanemarljivom bukom, praktično nečujan uređaj koji se može ugraditi u bilo koji deo stana ili kuće. Za njegov rad nije potreban dimnjak ili dovod svežeg vazduha.
 


Električni kotao je standardno opremljen modernom cirkulacionom pumpom glavnog kola sa minimalnom potrošnjom energije.


Električni kotao je standardno opremljen zatvorenim ekspanzionim rezervoarom (6 litara).


Tesla kotlovi se standardno isporučuju sa senzorom unutrašnje temperature i vlažnosti. Senzor temperature šalje trenutne vrednosti temperature preko bežične veze. Pored toga, za rad kotla nije potrebno instalirati ili koristiti dodatni sobni termostat. Kotao radi automatski na osnovu programa grejanja postavljenog na interfejsu operatera ili aplikacije THERMEX HOME i podataka o sobnoj temperaturi primljenih od senzora.

Kotao THERMEX Tesla ima punu garanciju od 3 godine od dana kupovine na kvalitet zavarivanja tela kotla ili curenje vode, kao i na ugrađene električne komponente kotla. VAŽNO! Uslov garancije je ugradnja magnetnog separatora mulja u povratnu granu sistema grejanja.

Najvažnije tehničke karakteristike električnog kotla THERMEX Tesla WiFi 6 kW:

 • Donji prednji i povratni priključak sistema grejanja (3/4")
 • Priključak za punjenje i pražnjenje na dnu (1/2")
 • Senzor temperature kotlovske vode (elektronski prikaz podešene i trenutne vrednosti na kontrolnoj tabli, plus dodatni merač na donjem delu kotla)
 • U slučaju pregrevanja kotla termički sigurnosni termostat, i automatska zaštita od smrzavanja aktivna između 7°C i 10°C
 • Moderna cirkulaciona pumpa glavnog kruga, sa naknadnim radom nakon prestanka funkcije grejanja kotla
 • Ugrađeni sigurnosni ventil za nadpritisak (3 bara)
 • IPX1 ocena zaštite od dodira
 • Telo kotla sa toplotnom izolacijom debljine 10 mm
 • Ugrađeni ekspanzioni rezervoar (6 litara)
 • Upravljanje kotlom bazirano na PID principu i tiristorskoj regulaciji napona/snage, koja obezbeđuje preciznu regulaciju snage, sa mogućnošću povezivanja Wi-Fi/Tuya senzora sobne temperature, sa mogućnošću povezivanja trosmernog diverter ventila ( trosmerni preklopni ventil i senzor sobne temperature se isporučuju zajedno sa kotlom)
 • Regulacija temperature odlaznog grejanja kotla i potrošne tople vode indirektnog rezervoara PTV
 • Automatska zaštita kotla od smrzavanja
 • Instalacija zahteva stručnjaka, ali nakon popunjavanja kontrolne liste, može se koristiti bez dalje obavezne instalacije ili tehničkog pregleda
 • Za zaštitu od smrzavanja sistema grejanja, proizvođač preporučuje upotrebu tečnosti za prenos toplote tipa ThermoFluid

Standardna oprema bojlera THERMEX Tesla WiFi 6 kW:

 • Telo kotla sa digitalnom kontrolom i električnim grejnim elementima
 • Daljinski upravljač zasnovan na WiFi-u može se besplatno preuzeti preko THERMEX Home aplikacije
 • Fabrički trokraki motorizovani preklopni ventil za proizvodnju PTV-a, sa senzorom temperature PTV-a
 • FALCON TH Wi-Fi senzor unutrašnje temperature i vlažnosti
 • Uređaji za pričvršćivanje za zidnu montažu kotla
 • Ugrađena pumpa za grejanje, ekspanzioni rezervoar i sigurnosna oprema
 • Uputstvo za rad na srpskom jeziku
 • 3 godine pune garancije

Specifikacija:

Cirkulaciona pumpa i ekspanziona posuda u standardnoj opremi da
Tip mrežnog priključka 230 V (monofazni) és 400 V (trofazni)
Namena centralno grejanje i priprema tople vode ugradnjom indirektnog rezervoara
Tip sistema grejanja otvoreni i zatvoreni sistem grejanja
Zaštita kotla od smrzavanja da
Maksimalna snaga 6 kW
Maksimalna radna temperatura 80°C
Tip upravljačkog panela elektronsko digitalno
Proizvođač THERMEX Corporation
Potrebna struja 1x26,1 / 3x8,7 ampera
Snaga 6 kW
Odlazni/Povratni priključak 3/4 R
Težina 22 kg
Grejači 6 kW
Širina 402 mm
Visina 660 mm
Maksimalna radna temperatura 80 °C
Zapremina 6 lit.
Dubina 250 mm
Maksimalni radni pritisak 2.5 bara
Trajanje garancije 3 godine potpune garancije

Slični proizvodi

Termostroj Termo Mini 3 kW električni kotao za centralno grejanje

preuzimanje za 12 radnih dana
109,490 Din (91,242 Din + PDV)

Termostroj Termo Mini 4,5 kW električni kotao za centralno grejanje

preuzimanje za 12 radnih dana
110,490 Din (92,075 Din + PDV)

Termostroj Termo Mini 6 kW električni kotao za centralno grejanje

preuzimanje za 12 radnih dana
111,490 Din (92,908 Din + PDV)