Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
THERMEX TESLA Combi WiFi 18 kW električni kotao za centralno grejanje i za proizvodnju tople vode u protočnim sistemima
139,990 Din (116,658 Din + PDV)
Količina:komad(a)

THERMEX TESLA Combi WiFi 18 kW električni kotao za centralno grejanje i za proizvodnju tople vode u protočnim sistemima

139,990 Din (116,658 Din + PDV)
Količina:komad(a)
Kombinovani sistem, savremeni električni kotao snage 18 kW za centralno grejanje i za proizvodnju tople vode za domaćinstvo u protočnim sistemima. Standardno se isporučuje sa senzorom unutrašnje temperature.
Proizvođač: THERMEX Corporation
Dostupnost: 17 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 23 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S

OPIS I PARAMETRI


Električni kotao THERMEX TESLA Combi WiFi 18 kW

Novorazvijeni električni kotao sa najsavremenijim tehničkim rešenjima, kompaktnih dimenzija i elegantnog izgleda. Kvalifikovani komponenti, tiristorska kontrola snage i vrhunska Wi-Fi kontrola garantuju udoban i ekonomičan rad serije električnih kotlova THERMEX Tesla.

Kotao sa kombinovanim sistemom omogućava praktičnu i raznovrsnu upotrebu bez ikakvih dodatnih dodataka. On proizvodi toplu vodu za domaćinstvo u protočnom sistemu i obezbeđuje potrebe za toplotom sistema centralnog grejanja u režimu grejanja.

THERMEX HOME aplikacija je dostupna za besplatno preuzimanje (Apple App Store / Android Google Play) za korišćenje WiFi daljinske veze.
Proizvodnja tople vode za domaćinstvo električnog bojlera TESLA ima ocenu energetske efikasnosti "A".

Izuzetno tihi električni kotao od 18 kW opremljen je WiFi senzorom unutrašnje temperature na bazi Tuya kao standardnom opremom za automatizaciju centralnog grejanja na visokom nivou.

Da bi se maksimalno iskoristio sve sposobnosti električnog kotla, koji koristi najnovije IT razvoje 21. veka, neophodno je da objekat koje se greje ima stabilnu WiFi pokrivenost.

WiFi veza ne samo da omogućava regulaciju ili programiranje rada kotla, već kontinuiranom komunikacijom sa senzorom unutrašnje temperature i vlažnosti koji se isporučuje uz kotao (Tuya platforma, senzor temperature je bežično povezan sa kontrolom električnog kotla) takođe uzima u obzir trenutnu vrednost temperature i reguliše rad kotla i njegovu modulaciju performansi.
Pored toga, zahvaljujući kontroli zasnovanoj na WiFi-u, ako odlučite da pređete na eksterno upravljanje kotlom zasnovano na temperaturi, rad kotla se reguliše na osnovu vrednosti spoljne temperature koje su dostupne na Internetu i koje se odnose na lokaciju uređaja (bez instaliranja ili korišćenja spoljnog temperaturnog senzora).

Pored svega ovoga, možda jedna od najistaknutijih karakteristika kotla je i tiristorska kontrola snage, zahvaljujući kojoj se regulacijom napona trenutna snaga grejanja kotla skoro reguliše u čitavom navedenom opsegu snage, prema trenutnoj snazi potrebe.

VAŽNO. Tesla WiFi električni kotlovi mogu da rade samo sa senzorom sobne temperature koji se isporučuje sa kotlom. FALCON TH WiFi senzor šalje podatke o trenutnoj unutrašnjoj temperaturi do kontrole kotla, koja takođe obezbeđuje funkcije termostata, preko bežične veze. Temperatura grejanja i radni program se mogu podesiti preko THERMEX HOME aplikacije. Nije moguće povezati ili upravljati konvencionalno dizajniranim sobnim termostatom.

Brošura za preuzimanje. Da biste ga preuzeli, kliknite na sliku ispod.

Proizvodnja tople vode za grejanje je dostupna na kontrolisanoj temperaturi od 30-80°C i radnom pritisku od 0,5-2,5 bara, dok je proizvodnja tople vode za domaćinstvo dostupna u temperaturnom opsegu od 35-70°C.

Kotao THERMEX Tesla Combi WiFi se isporučuje sa ugrađenom cirkulacionom pumpom, odvojenim grejačima i izmenjivačem toplote za proizvodnju tople vode za domaćinstvo, ekspanzionim rezervoarom od 6 litara i neophodnom sigurnosnom opremom za rad.

Za njegov rad neophodan je trofazni električni priključak, a zahvaljujući širokom opsegu radnih pritisaka kotla, može se priključiti i na otvorene i na zatvorene sisteme grejanja (minimalni pritisak sistema grejanja za rad kotla je 0,5 bara).

Protočno snabdevanje toplom vodom za domaćinstvo garantuje brzu reakciju i dostupnost neograničene količine tople vode.

VAŽNO. Prilikom planiranja sistema potrošne tople vode vodite računa da proizvodnja tople vode protočnim sistemom, iako kontinuirana u vremenu, temperatura vode i ujednačenost temperature zavise od snage datog kotla (što je veća, što je temperatura vode stabilnija čak i sa većim protokom vode) i zavisi od broja tačaka za puštanje vode.

Ako želite da uzimate toplu vodu za domaćinstvo iz sistema na 3-5 ili više tačaka istovremeno, vredi istražiti mogućnost kombinovanja rezervoara tople vode za domaćinstvo ili indirektnog rezervoara PTV-a sa električnim kotlom.

Da biste odredili potrebne performanse, kontaktirajte naše tehničke konsultante.

Električni kotao ima potpuno nečujan rad i male je veličine, ne zahteva izmenu vazduha ili dimnjak za rad, zahvaljujući čemu se može instalirati bilo gde u stanu.

Za preuzimanje: Tehnički podaci / Tehnički crteži / Uputstvo za instalaciju i korišćenje / Uputstvo za instalaciju Wi-Fi-ja / Energetska oznaka. Kliknite na slike ispod za preuzimanje.

                                   

Često postavljana pitanja za električni kotao THERMEX Tesla Combi WiFi 18 kW


   
Električni kotao dizajniran za sisteme centralnog grejanja može se priključiti na bilo koji radijator, podno ili zidno grejanje. Temperatura odlazne vode je u širokom temperaturnom opsegu (30-80°C), temperatura se može podesiti u koracima od 1°C na kontrolnoj tabli.

Proizvodnja tople vode za domaćinstvo sa protočnim sistemom obezbeđuje praktično neograničenu količinu tople vode za kupanje ili pranje sudova, u temperaturnom opsegu od 35-60°C. Željena temperatura vode za domaćinstvo se može podesiti na kotlovskoj komandi, shodno tome, kotao automatski obezbeđuje proizvodnju grejanja i tople vode za domaćinstvo u skladu sa postavkom. Međutim, imajte na umu da kotao može istovremeno da opslužuje najviše 2 tačke izvora tople vode za domaćinstvo bez fluktuacija temperature vode. Važno je da za rad kotla nije potreban nikakav dodatni pribor. Sistem je spreman za upotrebu nakon priključenja na električnu mrežu i dovodne i povratne vodove grejanja, kao i vodovodne i sanitarne tople vode.

Električni kotao THERMEX Tesla Combi od 18 kW fabrički je pripremljen za priključenje na trofaznu električnu mrežu.
Ono što je bitno da je na raspolaganju neophodan mrežni napon (mali prekidač) za priključenje opreme i da je kotao direktno povezan provodnikom odgovarajućeg preseka.

Jedan od najvažnijih aspekata rada električnog kotla je dostupnost odgovarajuće količine Ampera u električnoj mreži. Za rad kotla od 18 kW mora biti na raspolaganju najmanje 3 x 26 Ampera. Prilikom planiranja potrebne električne mreže uzmite u obzir performanse svih električnih potrošača nekretnine. Ako smanjite električnu mrežu, mali prekidač će neprekidno isključivati osigurač kada nekoliko uređaja radi zajedno.

Maksimalna snaga kotla se može podesiti u pet stepeni na kontrolnoj tabli. Podesive maksimalne snage kotla su 12/15/18/21/24 kW. Imajte na umu da je u koracima sa povećanom snagom maksimalna preuzeta i isporučena snaga takođe različita.

Snaga kotla Tesla Combi 18 kW dostupna je u moduliranom opsegu snage od 0-18 kW. Kroz tiristorsku kontrolu napona, kotao održava svoju efikasnost i u suštini kontinuirano reguliše trenutnu snagu kotla u skladu sa zahtevom za toplotom. PID kontrola kotla takođe uzima u obzir dinamiku promene temperature kotlovske vode tokom rada. Kontrola izračunava trenutne rezerve toplote dostupne u grejnim elementima koji emituju toplotu i shodno tome isključuje ili modifikuje performanse grejnih elemenata čak i pre nego što se postigne podešena temperatura vode, a takođe izračunava vreme reakcije grejnih elemenata kada se temperatura vode kapi. Cilj je da se može obezbediti odlazna temperatura vode koju je odredio korisnik sa što manje prekoračenja i što je moguće manje rasipanja energije.

Kapacitet grejanja koji se odnosi na performanse zavisi od toplotne izolacije objekta, površine, prosečne unutrašnje visine i nivoa toplotne izolacije njegove fasade i prozora.
U slučaju novoizgrađenog objekta može se grejati do 225 m2, 180 m2 za renovirane (sa fasadnom termoizolacijom i modernom stolarijom), i 120 m2 za stanove ili porodične kuće sa starinskim stolarijama i bez spoljne izolacije.

Rad električnog kotla je precizno kontrolisan i zahvaljujući tome obezbeđujete podešenu temperaturu grejne vode uz zanemarljivo pregrevanje. Tiristorska regulacija snage grejanja radi beskonačno između 0-99%, prema kojoj se snaga grejanja automatski uključuje, smanjuje ili povećava regulacijom prema trenutnoj potražnji za toplotom.
Zahvaljujući inteligentnoj kontroli, električni kotao radi na maksimalnoj snazi samo kada postoji potreba za većim kapacitetom tople vode za grejanje.

Sa zanemarljivom bukom, praktično nečujan uređaj koji se može ugraditi u bilo koji deo stana ili kuće. Za njegov rad nije potreban dimnjak ili dovod svežeg vazduha.


Električni kotao je standardno opremljen modernom cirkulacionom pumpom glavnog kola sa minimalnom potrošnjom energije.


Električni kotao je standardno opremljen zatvorenim ekspanzionim rezervoarom (6 litara).


Tesla Combi kotlovi se standardno isporučuju sa senzorom unutrašnje temperature i vlažnosti. Senzor temperature šalje trenutne vrednosti temperature preko bežične veze. Pored toga, za rad kotla nije potrebno instalirati ili koristiti dodatni sobni termostat. Kotao radi automatski na osnovu programa grejanja postavljenog na interfejsu operatera ili aplikacije THERMEX HOME i podataka o sobnoj temperaturi primljenih od senzora.

Kotao THERMEX Tesla Combi ima punu garanciju od 3 godine od dana kupovine na kvalitet zavarivanja tela kotla ili curenje vode, kao i na ugrađene električne komponente kotla. VAŽNO! Uslov garancije je ugradnja magnetnog separatora mulja u povratnu granu sistema grejanja.

Najvažnije tehničke karakteristike električnog kotla THERMEX Tesla Combi WiFi 18 kW:

 • Donji prednji i povratni priključak sistema grejanja (3/4")
 • Donji prednji i povratni priključak PTV sistema (1/2")
 • Priključak za punjenje i pražnjenje na dnu (1/2")
 • Senzor temperature kotlovske vode (elektronski prikaz podešene i trenutne vrednosti na kontrolnoj tabli, plus dodatni merač na donjem delu kotla)
 • U slučaju pregrevanja kotla termički sigurnosni termostat, i automatska zaštita od smrzavanja aktivna između 7°C i 10°C
 • Moderna cirkulaciona pumpa glavnog kruga, sa naknadnim radom nakon prestanka funkcije grejanja kotla
 • Ugrađeni sigurnosni ventil za nadpritisak (3 bara)
 • IPX1 ocena zaštite od dodira
 • Telo kotla sa toplotnom izolacijom debljine 10 mm
 • Ugrađeni ekspanzioni rezervoar (6 litara)
 • Upravljanje kotlom bazirano na PID principu i tiristorskoj regulaciji napona/snage, koja obezbeđuje preciznu regulaciju snage, sa mogućnošću povezivanja Wi-Fi/Tuya senzora sobne temperature, sa mogućnošću povezivanja trosmernog diverter ventila ( trosmerni preklopni ventil i senzor sobne temperature se isporučuju zajedno sa kotlom)
 • Regulacija temperature odlaznog grejanja kotla i potrošne tople vode indirektnog rezervoara PTV
 • Automatska zaštita kotla od smrzavanja
 • Instalacija zahteva stručnjaka, ali nakon popunjavanja kontrolne liste, može se koristiti bez dalje obavezne instalacije ili tehničkog pregleda
 • Za zaštitu od smrzavanja sistema grejanja, proizvođač preporučuje upotrebu tečnosti za prenos toplote tipa ThermoFluid

Standardna oprema bojlera THERMEX Tesla Combi WiFi 18 kW:

 • Telo kotla sa digitalnom kontrolom i električnim grejnim elementima
 • Daljinski upravljač zasnovan na WiFi-u može se besplatno preuzeti preko THERMEX Home aplikacije
 • FALCON TH Wi-Fi senzor unutrašnje temperature i vlažnosti
 • Uređaji za pričvršćivanje za zidnu montažu kotla
 • Ugrađena pumpa za grejanje, ekspanzioni rezervoar i sigurnosna oprema
 • Uputstvo za rad na srpskom jeziku
 • 3 godine pune garancije

Specifikacija:

Cirkulaciona pumpa i ekspanziona posuda u standardnoj opremi da
Tip mrežnog priključka 400 V (trofazni)
Namena centralno grejanje i priprema tople vode kroz protočni sistem (kombi)
Tip sistema grejanja otvoreni i zatvoreni sistem grejanja
Zaštita kotla od smrzavanja da
Maksimalna snaga 18 kW
Maksimalna radna temperatura 80°C
Tip upravljačkog panela elektronsko digitalno
Proizvođač THERMEX Corporation
Potrebna struja 3x26,1 ampera
Snaga 18 kW
Odlazni/Povratni priključak 3/4 R
Težina 25 kg
Grejači 18 kW
Širina 452 mm
Visina 710 mm
Maksimalna radna temperatura 80 °C
Zapremina 6 lit.
Dubina 250 mm
Maksimalni radni pritisak 2.5 bara
Trajanje garancije 3 godine potpune garancije

Slični proizvodi

Termostroj Termo Blok 18 kW električni kotao za centralno grejanje

preuzimanje za 12 radnih dana
145,490 Din (121,242 Din + PDV)

Mikoterm eCompact Plus 18 kW električni kotao za centralno grejanje

Na stanju,isporuka 7 radnih dana
82,995 Din (69,163 Din + PDV)