Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
FALCON U-HEAT Alu-Mat električna grejna mrežica pod laminat 10 m2 = 1400 W (podno grejanje 140 W/m2)
38,300 Din (31,917 Din + PDV)
Količina:komad(a)

FALCON U-HEAT Alu-Mat električna grejna mrežica pod laminat 10 m2 = 1400 W (podno grejanje 140 W/m2)

38,300 Din (31,917 Din + PDV)
Količina:komad(a)
Električna grejna mrežica (10 m2) obložena aluminijumskom folijom, ekstra tanka, za grejanje laminatnih ili drugih drvenih podova.
Zahvaljujući toplotnoj snazi od 140 W/m2 ovaj sistem podnog grejanja brzo i efikasno zagreva i iz tog razloga se može koristiti i kao primarno i kao sekundarno grejanje.
Dostupnost: 1 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 23 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


FALCON U-HEAT Alu-Mat električna grejna mrežica pod laminat 10 m2 = 1400 W (140 W/m2)


Vrlo tanka (1,7 mm) električna grejna mrežica, sa obe strane obložena aluminijumskom folijom. ​Aluminijumska folija brzo i ravnomerno prenosi toplotu i na taj način se ostvaruje ravnomerno zagrevanje na celoj površini. Uz postavljanje izolacije, sistem grejanja koji se brzo i jednostavno postavlja na postojeću podlogu a na Alu-Mat grejnu mrežicu se direktno može postaviti laminat.

Zahvaljujući zaštitnom uzemljenju grejnog kabela, klasi zaštite od dodira, može se postaviti i u vlažnim prostorijama kao što su kupatila. Električni grejni kabel koji je izvor toplote grejne mrežice je u fluor-polimer kućištu dvostruko izolovanom koje obezbeđuje da kabel može izdržati temperature do 70°C a da ne dođe do oštećenja. Ovo rešenje garantuje dug rok trajanja, dok upotrebljeni materijali obezbeđuju nezapaljivost električnog kabela. Gornji sloj aluminijumske folije je dodatno zaštićen PE slojem koji omogućuje da grejna mrežica podnese veća mehanička naprezanja.

FALCON U-HEAT Alu-mat grejna mrežica slojevi za postavljanje (kliknite na sliku za povećanje)


Toplotna snaga od 140 W/m2 obezbeđuje brzo i efikasno zagrevanje. Za upravljanje je potreban manualni ili programabilni digitalni termostat sa senzorima sobne i/ili podne temperature.
Ravnopravno se može koristiti za primarno ili sekundarno grejanje.
Evropski proizvođač, evropski proizvod, sa CE sertifikatom i 10 godina garancije na elektromehanički rad grejne mrežice.

Za preuzimanje uputstva za instalaciju kliknite na donju slliku.


Električno podno grejanje je nevidljivo, nema ometajućih cevi ili grejnih tela. Naknadno se može postaviti na postojeću podnu oblogu. Zbog toga pri postavljanju nisu potrebna veća rušenja i bušenja a dobro se kombinuje sa postojećim radijatorskim grejanjem.
Molimo Vas da obratite pažnju da grejnu mrežicu ne postavljate ispod nameštaja (npr. kuhinjski nameštaj, veći ormari i sl.). 
Ne zahteva održavanje a ukoliko se koristi uz izolaciju i upravlja digitalnim termostatom sistem je izuzetno energetski efikasan i ekonomičan. Eksploatacijom ovakvog sistema hladni podovi su prošlost!
Prednost Alu-Mat električne grejne mrežice je jednostavno i brzo postavljanje. Pored toga, u odnosu na vodene sisteme podnog grejanja sada ne treba strahovati od izliva vode!
Digitalni termostat koji se postavlja u sistem izračunava unapred potrebno vreme za zagrevanje i za to potrebnu energiju. Vrhunski uređaji za upravljanje se dobro primenjuju uz različite sisteme grejanja. 


Često postavljana pitanja o FALCON U-HEAT Alu-Mat električnoj grejnoj mrežici (10m2 = 1400 W) 

    
Grejna mrežica snage 140 W za postavljanje pod laminat ili druge drvene podloge obezbeđuje zadovoljavajuće primarno ili sekundarno podno grejanje. Koristi se kao sekundarni način grejanja uz postojeći sistem, peć ili kamin, ali i samostalno kao primarni način zagrevanja.
U slučaju primarnog grejanja obratite pažnju da laminatni pod mora odgovarati zahtevima podnog grejanja.


Zahvaljujući svojim dimenzijama, vrlo tanka, kod postavljanja u kupatilo ili pri izgradnji sistema grejanja u celom stanu nije potrebno vršiti rušenja i bušenja. Debljinom od 1,7 mm električna grejna mrežica se postavlja na izolaciju ili direktno na osnovu. Ugradnja je brza i bez većih komplikacija. 

 
Potrošnja električne energije FALCON U-HEAT električne grejne mrežice je 140 W na sat po kvadratnom metru. Priključuje se u monofaznu mrežu bez potrebe za bilo kakvo prilagođavanje.Sa površinom od 10 m2 i toplotnom snagom od 1400 W potrošnja električne energije pri konstantnom radu ne prelazi 1400Wh na sat i za rad grejne mrežice je potrebna struja od 6,1 ampera.  

 
FALCON U-HEAT električna grejna mrežica je izuzetno energetski efikasan. Preuzetu električnu energiju skoro u potpunosti pretvara u toplotnu.


Gubitak energije u odnosu na 1 kvadratni metar zavisi od veličine i izolacije objekta i to treba uzeti u obzir pri donošenju odluke o postavljanju sistema grejanja. Gubitak toplote ili potrebna toplotna energija zavisi od površine objekta, visine prostorija, izolacije fasade i stanja stolarije na objektu.
Ukoliko električnu grejnu mrežicu želimo koristiti kao primarni ili jedini izvor grejanja treba da u zavisnosti od izolacije objekta računamo sa gubicima toplotne energije od -15°C.
Kod novogradnje treba računati sa potrošnjom 50-60 W/m2, kod
renoviranih objekata (izolovana fasada i zamenjena stolarija) sa potrošnjom 90-110 W/m2, a kod objekata sa starom stolarijom i bez izolacije fasade sa potrošnjom od 140-180 W/mukoliko nameravamo koristiti grejnu mrežicu kao primarno grejanje (ovi proračuni su napravljeni uz pretpostavku da je unutrašnja visina prostorija 2,6-2,7 metra) 
Ukoliko grejnu mrežicu koristimo kao sekundarno grejanje, ove proračune treba zanemariti jer je u tom slučaju bitan subjektivni osećaj toplote koju obezbeđuje podno grejanje.Električno podno grejanje je izuzetno precizno upravljan sistem i zahvaljujući tome je energetski efikasno. Savremeni termostati su u stanju da u skladu sa izmerenim sobnim i podnim temperaturama podešavaju svoje delovanje. Ako se koristi kao glavno grejanje onda termostati koriste izmerenu sobnu a slučaju dogrevanja podnu temperaturu. Na ovaj način termostat odabire najekonomičniji način grejanja. 


Potpuno je tih, bešuman način grejanja, a eksploatacija ne zahteva ni dimnjak ni svež vazduh.


Električni grejni kabel koji se koristi u grejnoj mrežici je dvostruko obložen pri čemu unutrašnji aluminijumski plašt potpuno filtrira elektromagnetno zračenje grejnog kabela. Nije štetno po ljudsko zdravlje.


Za korišćenje električne grejne mrežice je obavezan termostat koji reguliše rad istog u zavisnosti od postignute temperature.


Grejna mrežica se postavlja neposredno pod laminat. Zahvaljujući tome obezbeđuje brzo zagrevanje i osećaj toplote.


Od dana kupovine električni grejna mrežica ima 10 godina garancijeTehničke karakteristike FALCON U-HEAT Alu-Mat električne grejne mrežice

 • dvožilni grejni kabel elektromagnetno zaštićen, montiran na mrežicu od staklenih vlakana, obložen aluminijumskom folijom
 • 3 metra dug, trožilni napojni kabel
 • celom dužinom zaštićen od električnog kontakta
 • teflonska izolacija otporna na visoke temperature
 • dizajn odgovara trenutnim evropskim standardima, moguće postaviti u vlažnim prostorijama

Kivitelezés    Kivitelezés


Sadržaj kompleta grejne mrežice

 • 10 m2 grejne mrežice
 • Fleksibilna cev za senzor temperature poda
 • Uputstvo za instalaciju i zapisnik o postavljanju i kontroli

Dostupno za narudžbu

 • Digitalni ili manualni termostat sa senzorom temperature poda
 • Vatrostalna izolaciona ploča debljine 6 ili 10 mm
 • Obe grupe proizvoda se mogu pogledati na stranici grejne mrežice pod linkom "Slični proizvodi"


V A Ž N O! 
Grejna mrežica se ne sme seći ili produživati, ali se mrežica od staklenih vlakana može seći i formirati po želji.
U interesu efikasnijeg grejanja i korišćenja energije postavite izolaciju ispod grejne mrežice.
Proračun mogućih gubitaka je preporučljiv ako električnu grejnu mrežicu želimo postaviti kao primarno grejanje.
Pre kupovine u svakom slučaju se konsultujte sa izvođačem radova.

Specifikacija:

Proizvođač FALCON U-HEAT
Toplotna snaga 140W/m2
Snaga 1400kW
Potrebna struja 6,1 ampera
Dimenzije 10 m2
Širina 0.5 m
Presek 2 mm
Dužina 20 m
Otpor 37 ohm