Ova stranica koristi cookie-e, da pruži informacije o uslugama ciljanom posetiocu.
Kategorije
COMPUTHERM Q7 RF bežični digitalni sobni termostat za grejanje ili klimatizaciju
6,250 Din (4,921 Din + PDV)
Količina:komad(a)

COMPUTHERM Q7 RF bežični digitalni sobni termostat za grejanje ili klimatizaciju

6,250 Din (4,921 Din + PDV)
Količina:komad(a)

Opremljen LCD displejem COMPUTHERM Q7 RF bežični digitalni sobni termostat, različiti programi za svih sedam dana u nedelji, za električne kotlove. Standardna oprema sa termostatom i prijemnom jedinicom, termostat sa postoljem.

Dostupnost: 1 komad(a) na zalihama
Očekivana isporuka: 30 Jul 2024
Troškovi slanja: Besplatno

O P I S


COMPUTHERM Q7 RF bežični digitalni sobni termostat za grejanje i klimatizaciju


Digitalni sobni termostat opremljen velikim LCD displejem, može se programirati za sedam dana u nedelji sa za svaki dan drugačijim parametrima. Standardna oprema sa termostatom i prijemnom jedinicom, termostat sa postoljem.

Za svaki dan u nedelji se može podesiti različit program rada. Moguće je podesiti na dnevnom nivou 1 fiksni i 6 slobodno izabranih termina za uključivanje sa različitim vrednostima temperatura. Postoji 4 različita načina za podešavanje programiranih temperatura uključivanja: do sledećeg programa, vremenski 1-9 sati trajanja, vremenski od 1-99 dana trajanja ili do sledeće ručne intervencije.
Pored toga moguće je izabrati osetljivost uključivanja, kalibrisati ugrađeni termometar, aktivirati zaštitu pumpe i zaštitu od smrzavanja, lako prebacivanje iz režima grejanja u hlađenje i zaključati tastere. 
Termostat je slobodno prenosiv u dometu, veza je omogućena bežičnom vezom (radiofrekvencija) prema kotlu. Rad bez problema je zagarantovan bezbednosnim kodom termostata.
Preporučujemo ovaj termostat na mestima gde je potrebno pored bežičnog pristupa, programabilnost, precizno merenje i podešavanje temperature, kao i tačnost u vremenu uključivanja.

Jednostavno se priključuje na električne, pelet ili gasne kotlove, zatim se mogu priključiti na klima uređaje ili bilo koji električni uređaj bez obzira da li oni raspolažu strujnim kolom od 24V ili 230V.

Uređaj se može programirati prema individualnim potrebama tako da Vaš stan ili kuća budu na zadovoljavajućoj temperaturi uz smanjene troškova energije i osiguravanje udobnosti. Dnevno 6 slobodno odabranih termina uključivanja se mogu podesiti u koracima od 10 minuta a svakom terminu se pridružuje različita vrednost temperature (podesivo u koracima 0,5°C).

Komplet se sastoji iz dve jedinice. Jedna je prenosivi termostat preko kojeg se vrše podešavanja a druga je prijemna jedinica koja vrši upravljanje kotlom. Između dve jedinice je bežična veza (radiofrekvencija) pa tako od termostata do kotla nije potrebna žična veza. Veza dve jedinice je fabrički uspostavljena, da na istoj frekvenciji funkcionišu. Termostat i prijemna jedinica poseduju sopstveni bezbedonosni kod da bi uređaj bezbedno radio. Da bi vek trajanja baterije bio produžen termostat ne emituje stalno, ali aktuelno podešenu naredbu ponavlja na svakih 8 minuta. Tako je osigurano da se upravljanje grejanjem (hlađenjem) nastavlja uprkos eventualnom nestanku struje. 

Prenosivost termostata ima sledeće prednosti:

 • nema potrebe za žičnom vezom, naročito kod raznih adaptacija
 • u toku upotrebe se može pronaći optimalno mesto
 • kada u različitim delovima dana želimo upotrebu u različitim prostorijama (npr. preko dana u dnevnoj a uveče u spavaćoj sobi) 


Domet signala termostata na otvorenom je otprillike 50 metara. U objektima je razdaljina manja jer beton i zidovi smanjuju jačinu signala.

Osetljivost uključivanja termostata se može podesiti ±0,1°C, ±0,2°C (fabričko podešavanje) ili ±0,3°C. Pod ovim razlikama temperature podrazumevamo razliku između podešene vrednosti i u trenutku uključivanja izmerene stvarne temperature. U slučaju fabričkog podešavanja (±0,2°C osetljivost uključivanja, grejni mod) npr. ako je na termostatu podešena temperatura 20°C, onda će uključiti 19,8°C, odnosno isključiti na 20,2°C. Kod klimatizacije je obrnut slučaj.

Termostat je opremljen funkcijom zaštite cirkulacione pumpe koji štiti pumpu od zaglavljivanja tako što svaki dan u 12 sati na jedan minut uključi kotao ukoliko on nije bio u radu više od 24 sata. 


PAŽNJA! Uređaj treba da instalira ovlašteno lice!
VAŽNO! Svaka intervencija nosi sa sobom rizik od strujnog udara ili kvara uređaja.

Proizvod COMPUTHERM Q7 RF sobni termostat je u skladu sa RED 2014/53/EU i RoHS 2011/65/EU standardima.


Tehnički podaci termostata:

 • Opseg mernih temperatura: 3°C .. 45°C
 • Opseg podesivih temperatura: 5°C .. 40°C
 • Opseg temperature okoline: -10°C .. +40°C
 • Tačnost merenja temperature: +/- 0,5°C
 • Opseg kalibracije temperatura: +/- 3 °C (u koracima od 0,1°C)
 • Izbor osetljivosti uključivanja: +/- 0,1 °C; +/- 0,2 °C; +/- 0,3 °C
 • Napon baterije: 2 x 1,5 V alkalne baterije (LR6típ.; AA mera)
 • Potrošnja energije: 1,3 mW
 • Zaštita uticaja na životnu sredinu: IP30
 • Radna frekvencija: 868,35 MHz
 • Dimenzije: 130 x 80 x 22 mm
 • Težina: 112 g
 • Tip senzora: NTC 100 kΩ ±1% 25°C


Tehnički podaci prijemne jedinice:

 • Napajanje: 230 V AC, 50 Hz
 • Potrošnja energije u stanju pripravnosti: 0,01 W
 • Opterećenje i rad: 8A (2A induktivno opterećenje) 
 • Napon priključivanja: 24V AC/DC … 250V AC, 50Hz
 • Zaštita uticaja na životnu sredinu: IP30
 • Domet: oko 50 m na otvorenom
 • Težina: 150 g


Ukupna težina uređaja oko 305 g (termostat + prijemna jedinica + držač)
Garancija: 12 meseci

Slični proizvodi

FALCON RF Control B-Tech programirajući sobni termostat za kotlove

Na stanju, isporuka 2 radna dana
6,250 Din (5,208 Din + PDV)

Wi-Fi Control digitalni termostat sa senzorom sobne i podne temperature

preuzimanje za 12 radnih dana
11,640 Din (9,700 Din + PDV)